Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde ‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes’ Etkinliğinde Yerini Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde,Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes” sloganıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri, üniversitemiz Orman Fakültesinin de katılımlarıyla gerçekleştirildi.

81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen fidan dikim etkinliği, Kastamonu’da, Kastamonu-Karabük yolu üzerinde bulunan Gelersin mevkiinde gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesinin de yer aldığı “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes” etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlik, protokol konuşmalarının ardından Kastamonu Valisi Meftun Dallı liderliğinde,protokol üyeleri, kolluk birimleri, asker, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla 400 fidanın toprakla buluşturulup can sularının verilmesiyle sona erdi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Kastamonu’da düzenlenen programa, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Özkan Evcin, Orman Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Esra Nurten Yer Çelik, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Kara, Arş. Gör.Döndü Demirel, Arş. Gör.Büşra Kalleci ve öğretim elemanlarının aileleri katılım gösterdi.