Kastamonu Üniversitesi, İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülü’nü Aldı

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Ankara Şubesi tarafından 30 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen 24. Kamu Kalite Sempozyumu’nda “İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri’nde” önemli bir başarı elde etti.

Üniversitemiz, 2024 yılı ‘İlham Veren Kamu Yönetimi Ödülleri’nde “Üniversite” kategorisinde sunduğu Kastamonu Teknokent bünyesindeki Girişim Vadisi Kuluçka Merkezince gerek çıktıları ve gerekse katılımcı yapısı ile 3 yıldır başarılı bir şekilde yürütülen ve İhtisas koordinatörlüğü tarafından desteklenen “İhtisas Odaklı Girişimcilik Yoluyla Teknolojik Altyapının ve Ar-Ge Çıktılarının Farklı Toplum Katmanlarında Sürdürülebilir Kalkınmaya Dönüştürülmesi Modeli” projesiyle yarıştı.

Gerçekleştirilen ödül töreninde Üniversitemiz, sunduğu yenilikçi ve sürdürülebilir projeyle jüri üyelerinden büyük beğeni topladı ve “İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülü’ne” layık görüldü. Ödül töreninde Kalder yönetimi ve bağımsız jüri üyelerince de Kastamonu Üniversitesi ve proje çalışmaları büyük ilgi çekti ve övgüler aldı.

Törende, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün de hazır bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ödülü alırken yaptığı konuşmada, Kastamonu Üniversitesinin bir aile olduğunu, başarının hepimizin ortak başarısı olduğunu, marifet iltifata tabidir hükmünce bu ödülün bizleri hem memnun ettiğini hem de motivasyonumuzu artırdığını söyledi.

Rektörümüz ayrıca, Kastamonu şartlarında yürütülen bu kapsamlı projenin ulusal düzeyde bağımsız bir kuruluş tarafından ve çok sayıda başarılı proje başvurusu arasından ödüle layık görülmesinin çok anlamlı olduğunu ve ihtisas üniversiteleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nin ne denli başarılı bir ekibe ve vizyona sahip olduğunun da bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Etkinlik, ödül takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.