“İklim Değişikliği Temelinde Orman Ekosistemlerindeki Değişimleri Anlama Kursu” Başarıyla Tamamlandı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenen 2237 – A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özkan Evcin’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen “İklim Değişikliği Temelinde Orman Ekosistemlerindeki Değişimleri Anlama Kursu” başarıyla tamamlandı.

Proje, Türkiye’nin farklı illerinden gelen üniversitelerde doğa bilimleri alanında çalışan araştırmacılar ve lisansüstü öğrencileri ile doğa bilimlerinin çeşitli dallarında uzmanlaşmış öğretim üyelerini bir araya getirerek, genç araştırmacılara orman ekosistemleri ve iklim değişikliğinin bu ekosistemlere olan etkilerine dair güncel bilgi sunmayı amaçladı.

Projenin teorik dersleri, Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Doğa Kültür Köyü’nde gerçekleştirildi.

Eğitmenler arasında Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Yasin Ünal, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Akif Keten, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Bayramiç MYO’dan Doç. Dr. Akın Kıraç, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hakan Karaardıç, Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Küçük, Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Erol Akkuzu, Doç. Dr. Miraç Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güney, Dr. Öğr. Üyesi Alper Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Mertcan Karadeniz ve Araç MYO’dan Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Ali Çelik yer aldı.

Ayrıca, projeye yardımcı personel olarak Orman Fakültesi Arş. Gör. Büşra Kalleci, Doktora Öğrencisi Göktuğ Uzun ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Doktora Öğrencisi Mevlüt Zenbilci de katkıda bulundu.

Proje kapsamında, 11 Ağustos 2021’deki sel felaketi yaşanan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, iklim değişikliğinin neden olduğu sonuçları sahada gözlemleme fırsatı bulundu. Bu bağlamda, Bozkurt Orman İşletme Müdürü Sayın Fatih Çalışkan ve Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü personeli, katılımcılara sahada rehberlik yaparak önemli bilgiler sundu.

Proje, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir