Turizm Fakültemizde “Rotamız Kastamonu” Konferansı Gerçekleştirildi

Turizm Fakültemiz İstiklal Yolu Konferans Salonunda 27 Mart 14:37’de ‘’Rotamız Kastamonu’’ konferansı gerçekleştirildi.  Konferansa konuk olarak ‘’Kastamonu Gezgini’’ olarak tanınan Salim DURAK (video grapher) katıldı. Konferansın moderatörlüğü Öğr. Gör. Hikmet HABERAL tarafından yapıldı. Kastamonu’nun tarihi, kültürel tabiat değerleri ve gastronomi rotaları anlatıldı. Bugüne kadar yayınlanmayan ve yeni oluşturulan envanterlerle Kastamonu’nun tüm değerleri fotoğraf, video ve dron görüntüleriyle öğrencilere izletilerek anlatıldı. Konferans öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Diğer fakültelerden de öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. Katılan öğrenciler konferansın çok verimli olduğunu yaşadığımız şehrin bilinmeyen yönlerini görme ve öğrenme imkânımız oldu diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Konferansa Taşköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Lütfü GÜLTEKİN ve Taşköprü Yerel Eylem Derneği Müdürü Selçuk OĞUZ da katılım sağladı.  Öğrencilere hazırlanan Kastamonu tanıtım kataloğu dağıtıldı. Konuk Salim DURAK fakültenin tüm etkinlikleri ve projelerinde hiçbir talebi olmadan görüntülerini çekerek video oluşturma sözü verdi.