Kastamonu Üniversitesi’nin İhtisaslaşma Sahası İle İlgili Çalışması Dünyanın En İyi Dergilerinden Birinde En Çok Atıf Alan Çalışmalar Arasında Yer Aldı

Kastamonu Üniversitesi’nin ormancılık ve tabiat turizmi ihtisaslaşma çalışmaları eğitim-öğretim, araştırma-gelişitme, topluma katkı, paydaşlarla işbirliği, nitelikli işgücü eğitimleri, ürün geliştirme, tasarım, patent, faydalı model, şirketlşeme konularının yer aldığı geniş bir yelpazede devam ediyor. Nitelikli çalışmalar çok farklı ve saygın uluslararası dergilerde bir bir yayına haline getiriliyor ve çok sayıda bilim insanı tarafından da takip ediliyor. Bu çalışmaların dünya standartlarında olduğunun göstergelerinden birisi de çalışmalara yapılan uluslararası atıflar olmaktadır. Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Küçük’ün de yazar olarak yer  aldığı “A Bayesian network model for prediction and analysis of possible forest fire causes” isimli makale Forest Ecology and Management isimli dergide 2020 yılında yayınlanmıştır. İlgili dergi özellikle ormancılık alanında en saygın dergiler sınıfında ve Q1 kategorisi diye tabir edilen en kaliteli dergi grubunda yer almaktadır. Makalede, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Sevinç  ve İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa’dan Dr. Merih Göltaş isimli araştırmacılar yazar olarak yer aldı. İlgili dergide her yıl son üç yılda yayınlanan makaleler içinde en fazla atıf alan 8 makale belirlenmektedir. Prof. Dr. Ömer Küçük’ün de yazar olarak yer aldığı orman yangınları ile ilgili makale yayınlandığı 2020 tarihinden itibaren Scopus verilerine göre son 3 yılda en fazla atıf alan makaleler arasında bu sıralamaya girme başarısı göstermiştir. İlgili makale dergi tarafından yapılan  sıralamaya giren 8 makale içerisinde Türkiye’den tek makale ve en fazla atıf alan 6. makale olma başarısını göstermiştir. Bu süre zarfında makaleye yapılan atıf sayısı Scopus verilerine göre 89, Google Akademik verilerine göre 118’dir. Akademisyenimizi tebrik eder başarılar dileriz.