“Afetlere Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan Hazırbulunuşluk” Projesi Tamamlandı

Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisaslaşan üniversitemiz, ihtisas sahasında bilinçlendirme ve farkındalık artırma çalışmalarına hızla devam ediyor.

Proje yürütücülüğünü Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yapmış olduğu ve TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Deprem Gerçeği Özelinde Afetlere Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan Hazırbulunuşluk” eğitimi tamamlandı.

2-5 Ekim tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde 5 farklı üniversiteden (Sakarya Üniversitesi, ODTÜ, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi) 12 uzman tarafından dersler verildi.

Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer 2,5 gün boyunca afetlere sosyolojik ve psikolojik yaklaşım ile ilgili teorik dersler aldı. Teorik derslerin yanı sıra etkinlikte 1,5 gün boyunca afetlere sosyolojik ve psikolojik açıdan yaklaşmasına yönelik araştırma konuları belirleyen uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyeleri önünde sundu.

Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların afetler konusunda sosyolojik ve psikolojik bağlamı dikkate alan hususlar konusunda farkındalıklarının artırılması sağlandı. Başta deprem olmak üzere ülkemizin doğa kaynaklı afetlere hem sosyolojik hem de psikolojik açıdan hazırbulunuşluğu ile ilgili farkındalığın oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen bu etkinlik 5 Ekim tarihinde yapılan kursiyer sunumları ile sona erdi.

Etkinliğe katılım gösteren tüm kursiyerler hem Kastamonu’da olmaktan hem de afetlere psikolojik açıdan hazırbulunuşluğa ilişkin bir etkinlikte yer aldıkları için çok memnuniyetlerini ifade etti.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir