“İhtisas Odağında TÜBİTAK 2209 Projelerinin Niteliğinin Arttırılması” Projesi Başarıyla Tamamlandı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenen 2237 – A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında, Tosya Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Karamanoğlu’nun yürütücülüğünde 25-28 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen “Üniversite Öğrencileri için İhtisas Odağında TÜBİTAK 2209 Projelerinin Niteliğinin Arttırılması” Eğitimi başarıyla tamamlandı.

Proje, Türkiye’nin farklı illerinden gelen eğitmenler ile önlisans ve lisans öğrencilerini bir araya getirerek ihtisas odağında TÜBİTAK 2209 projelerinin niteliğinin arttırılmasına yönelik bilgiler sunmayı amaçladı.

Bu çerçevede, uzman ekipler tarafından ön lisans ve lisans öğrencilerine TÜBİTAK projeleri, destek ilkeleri ve proje yazımı konularında bilgi verildi. Etkinlik kapsamında öğrencilere rehberlik yapıldı ve aldıkları eğitim bilgileri pekiştirildi. Her bir öğrenci, 2209 projesi yazmak için gerekli bilgi ve becerileri kazandı. Ayrıca, aynı zamanda bir panel uygulaması ile öğrencilerin hazırladıkları 2209 projelerinin başvuru öncesinde hakem değerlendirmesinden geçirilmesi sağlandı.

Teorik dersleri ve yönderlik uygulaması Kastamonu Teknokent eğitim ve konferans salonlarında gerçekleştirilen proje, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

 

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir