Üniversitemizin Kurumsal Desteği ile Türkiye’nin En Başarılı YEG’i Seçilen Cide YEG, TRT Belgeseline Konu Oldu

Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanlarında ihtisaslaşan üniversitemiz, bölgesel kalkınmadaki paydaşlarını güçlendirmeye devam ediyor.

T.C. Tarım Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü AB Yapısal Uyum Otoritesi ve TRT iş birliği çerçevesinde birinci ayağı Belçika Brüksel’de gerçekleşen ve ikinci ayağı Cide Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) faaliyet alanında bulunan Cide, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçelerinde yapılan başarılı çalışmaların belgesel haline getirilmesiyle devam eden çekimlerin sonuna gelindi.

Kastamonu Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamındaki ihtisaslaşma sahasına ve Cide YEG’in Yerel Kalkınma Stratejilerine konu olan; öncelikle Cide YEG’in kapsamında bulunan bölgeler olmak üzere (Cide, Şenpazar ve Pınarbaşı) faaliyet ve eylemlere uygun proje, animasyon, eğitim, vb. etkinliklere talep edildiğinde veya karşılıklı işbirliği içerisinde akademik personel, materyal, mekân, bilgi ve diğer imkânların (gerektiğinde tarafların rızasını almak koşulu ile paydaş olunmak sureti ile) sağlanması konusunda ortak çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla Kastamonu Üniversitesi ve Cide YEG arasında bir iş birliği protokolü imzalanmıştı.

Protokolün imzalanmasını takiben Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Cide Yerel Eylem Grubu Derneği’ne, üniversitemizin ihtisaslaşma sahası kapsamında logo tasarım hizmeti, laboratuvar araştırması hizmeti, marka başvuru hazırlığı ve başvurunun gerçekleştirilmesi, coğrafi tescil işareti başvuru hazırlığı ve başvurunun gerçekleştirilmesi hizmetleri ve bunların yanı sıra çeşitli konularda eğitim ve yönderlik hizmetleri vermişti.

TRT ekibi tarafından çekilen ve ilerleyen günlerde TRT Belgesel kanalında yayınlanacak olan belgesel; Belçikalı ve İtalyan misafirlerin karşılanması, iyi uygulama örnekleri proje ziyaretleri, halk oyunları, yöresel yemeklerin ikramı ve doğal güzelliklerin çekimi ile sona erdi. Belgesel çekiminde, Cide Yerel Eylem Grubu Derneği’nin önemli bir destekçisi ve paydaşı olan Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Teknokent A.Ş.’ye de yer verildi.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir