Sel Felaketini Yaşayan Bozkurt’ta İklim Değişikliği Yerinde Gözlemlendi

Ormancılık ve tabiat turizminde ihtisas Kastamonu Üniversitesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında gerçekleştirilen “İklim Değişikliği Temelinde Orman Ekosistemlerindeki Değişimleri Anlama Kursu” çerçevesinde Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerinden akademisyen ve öğrenciler, Bozkurt’a gelerek 2021 yılında yaşanan selin izlerini yerinde inceledi.

Bozkurt’ta 2021 yılında iklim değişikliğinin bir etkisi sonucu yıkıcı bir afet yaşandığına işaret eden Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Evcin, “Bizler, bu bilimsel çalışma kapsamında kursiyerlerimizin afetin izlerini yerinde görmelerini istedik. Bu afette zarar görenlere geçmiş olsun ve başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Evcin, proje ile birçok alanda derslerin verildiğini belirterek, “İklim değişikliği sonucunda orman ekosistemlerinin getirdiği değişimlerin anlaşılması hususunda Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen yüksek lisans, doktora seviyesindeki araştırmacılara orman yangınları, havza yönetimi, yaban hayatı ve diğer afetlerle alakalı hususlarda akademisyenlerimiz bilgi veriyor. Bu bağlamda destekleri için TÜBİTAK’a, üniversitemize ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir