Üniversitemizden Azdavay-Daday Yerel Eylem Grubu’na Ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. 15 Eylül 2023 tarihinde Azdavay ilçesinde faaliyet göstermekte olan Azdavay-Daday Yerel Eylem Grubu Derneği’ni (YEG) ziyaret etti. Ziyarette markalaşma, patent başvuruları ve coğrafi işaret başvuruları, YEG’e ve paydaşlarına dair eğitim, tanıtım, farkındalık hizmetleri ve projelendirme konularında verilebilecek destekler görüşüldü. Azdavay ve Daday ilçelerinde tabiat turizmi noktasında neler yapılabileceğine ve bu bölgedeki üretici kadınlar, 25 yaş altı gençler ile sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilebilmesi için atılabilecek adımlara dair fikir alışverişinde bulunuldu. Bunlara ek olarak Adavay-Daday YEG’in Yerel Kalkınma Stratejisi’nde üniversite ile yapılabilecek diğer iş birliği konuları ele alındı.

Toplantıda Pınarbaşı Kaymakamı Serkan Tokur, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Azdavay-Daday Yerel Eylem Grubu Müdürü Sevgi Nur Şenel, Cide Yerel Eylem Grubu Derneği’nden Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kaptan ve Müdür Atakan Akman; Üniversitemizden de Proje Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey ile Kuluçka Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan Güngör bulundular.