Öğretim Üyemiz Tübitak Projesinde Eğitmen Olarak Görev Aldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan KARAARDIÇ koordinatörlüğünde TÜBİTAK Bilim İnsanlarını Destekleme Başkanlığı 2237-A programı tarafından desteklenen “Göç Araştırmalarında Güncel Yaklaşımlar: Kuş Halkalama, Geolocator ve Sayım Teknikleri Kursu” başlıklı proje kapsamında Boğazkent’te (Serik, Antalya) eğitimler verildi. 12 farklı üniversite ve devlet kurumlarından 20 katılımcıya, konusunda uzman 8 eğitmen ve 4 yardımcı personel tarafından 5 gün teorik ve 2 gün uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, kuş araştırmalarında dünyada yaygın olarak kullanılan kuş halkalama ve markalama yöntemi, geolocator cihazı ve sayım teknikleri konularına değinildi.

Fakültemiz Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özkan EVCİN projede Eğitmen olarak görev almış, “Envanter Çalışmalarında Veri Analizi ve Ekolojik Modelleme” adlı teorik dersi vermiş ve arazi uygulamalarına katılmıştır.