Üniversitemiz akademisyenleri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında önemli başarılar elde etti.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri programına başvuran dört akademisyenimizin proje başvuruları kabul edildi.

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emre Birinci’nin yürütücülüğündeki “Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Odağında Bildiri ve Makalelerin Niteliğinin Artırılması” adlı projede, ormancılık ve tabiat turizmi alanında lisansüstü eğitim gören genç araştırmacıların ve akademisyenlerin, makale yazma ve yayımlama süreçleri hakkında bilgilendirilmesi ve deneyimli eğitmenler eşliğinde beceri kazanması hedefleniyor.

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aydoğan tarafından yürütülen “Ormancılık ve Orman Endüstrisi Alanında Veri Analizi Yöntemleri ve Uygulamaları” projesinde ise, ormancılık ve orman endüstrisi alanında lisansüstü öğrencilerin istatistiksel bilgi düzeylerini artırarak akademik çalışmalarının kalitesini yükseltmesi amaçlanıyor.

Üniversitemiz Tosya Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Karamanoğlu’nun yönetimindeki “Üniversite Öğrencileri için İhtisas Odağında TÜBİTAK 2209 Projelerinin Niteliğinin Arttırılması” projesinde de önlisans ve lisans öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 projeleri için nitelikli eğitimler alarak projelerinin kalitesini artırmalarını ve proje fikirlerinin olgunlaşmasına yardımcı olacak bilgileri edinmeleri hedefleniyor.

Son olarak, Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Evcin’in yönettiği “İklim Değişikliği Temelinde Orman Ekosistemlerindeki Değişimleri Anlama Kursu” projesi, iklim değişikliğinin orman ekosistemlerine olan etkilerini anlamayı, bilimsel ve uygulamalı eğitimlerle bu değişimleri ele almaya yönelik çalışmalar yapmayı ve orman ekosistemlerinin korunması ve sürdürülebilirliği için uzman eğitmenlerin katkılarıyla bir kurs düzenlemeyi ve disiplinler arası bilgi paylaşımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi olarak, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı’nda başarılı projelere imza atan akademik personelimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Projelerle ilgili detaylı bilgiye internet adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Odağında Bildiri ve Makalelerin Niteliğinin Artırılması: makale2237.kastamonu.edu.tr

Ormancılık ve Orman Endüstrisi Alanında Veri Analizi Yöntemleri ve Uygulamaları: verianalizi2237.kastamonu.edu.tr

Üniversite Öğrencileri için İhtisas Odağında TÜBİTAK 2209 Projelerinin Niteliğinin Arttırılması: ihtisas2209.kastamonu.edu.tr

İklim Değişikliği Temelinde Orman Ekosistemlerindeki Değişimleri Anlama Kursu: www.kastamonuormanproje.com/iklimdegisikligi