Zvolen Teknik Üniversitesi’nden Koordinatörlüğümüze Ziyaret

Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında Slovakya’nın Zvolen Teknik Üniversitesi Teknolojisi Fakültesi’nden Prof. Dr. Jozef Krilek, Ahşap Bilim Teknolojisi Fakültesi’nden Doç. Dr. Iveta Cabalova,  22-24 Ekim 2022 tarihleri arasında koordinatörlüğümüzü ziyaret etti.

Hareketlilik kapsamında Dr. Krilek ve Dr. Cabalova orman fakültemiz öğretim elemanlarına ve öğrencilerine, üniversitelerini ve fakültelerini tanıtan sunumlarının yanı sıra multidisipliner çalışmaları hakkında da seminer verdiler. Dr. Cabalova özellikle otomotiv endüstrisinin atık polimerlerinin yeni nesil yonga levha üretilmesi aşamasında kullanım olanakları ve üretilen bu yonga levhaların fiziksel ve mekanik özellikleri, Dr. Krilek ise ahşap kesim işlerinde kullanılan testerelerin yüzey kaplamaları ile ilgili yapmış oldukları çalışmalardan bahsettiler. Hocalarımız ve beraberinde gelen doktora öğrencileri Anna Darabosova ve Vladimir Mancel, Orman Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Çağrı Olgun ile birlikte Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş., Kaswood A.Ş. ve DeryaPen firmalarının fabrikalarında incelemelerde bulundular ve Kastamonu Teknokent A.Ş. bünyesinde gerçekleştirilen ihtisas odaklı çalışmaları incelediler. Misafirlerimiz programları kapsamında tarihi ve kültürel geziler de gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında ileride yapılabilecek ikili iş birliği projeleri de değerlendirildi.

Koordinatörümüz Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından Dr. Krilek ve Dr. Cabalova’ya katılım sertifikası verildi ve karşılıklı hediye takdim edildi.