Taşköprü Yerel Eylem Grubu’na Üniversitemizden Ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. 20 Ekim 2021 tarihinde Taşköprü ilçesinde faaliyet göstermekte olan Taşköprü Yerel Eylem Grubu’nu (YEG) ziyaret etti. Ziyarette markalaşma, patent başvuruları ve coğrafi işaret başvuruları, Taşköprü YEG’e ve paydaşlarına dair eğitim, tanıtım, farkındalık hizmetleri ve projelendirme konularında verilebilecek destekler görüşüldü. Ayrıca Taşköprü İlçesi Sarımsak Üreticileri Birliği’ne verilebilecek eğitim, tanıtım ve farkındalık destekleri hakkında istişarelerde bulunuldu. Bunlara ek olarak Taşköprü YEG’in Yerel Kalkınma Stratejisi’nde üniversite ile yapılabilecek diğer işbirliği konuları ele alındı.

Ziyarette Taşköprü Yerel Eylem Grubu’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Çorbacı, Müdürü Selçuk Oğuz ve Yerel Kalkınma Stratejisi Uzmanı Kübra Köşkeroğlu; Taşköprü İçesi Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu; Kastamonu Üniversitesi’nden de Kastamonu Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erol Tekin, Teknokent Akademi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Arife Küçük, İnovatif Teknolojiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Tuba Külçe, , Patent Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun, Proje Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet Tabanlıoğlu ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan Güngör yer aldılar. Karşılıklı dilek, temenniler ve bir sonraki işbirliği toplantısının planlanmasının ardından ziyaret sonlandırıldı.