Rektörümüz YÖK’ün Tertiplediği Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi Toplantısına Katıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamına alınan üniversitelerin rektörleri YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında bir araya geldi. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Saraç, 2015 yılında uygulamaya koydukları ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’nin Yeni YÖK anlayışının bir tezahürü olan ‘birlikte çalışma, birlikte hareket etme’ projesi olduğunu vurguladı.

Toplantıda üniversitelerin rektörlerinin proje kapsamında bugüne kadar yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi alan Saraç, “Üniversitelerimizin bulundukları bölgelerde ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde tematikleşmesini hedeflediğimiz projemizde gelinen son durumu değerlendirdiğimiz faydalı bir toplantı oldu.” ifadesini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Üniversitemizin 2020 yılında ihtisaslaşma kapsamında yapmış olduğu bilimsel yayınlar, projeler, protokoller ve işbirlikleri, bölgesel entegrasyon çalışmaları, ihtisaslaşma alanı ile ilgili kurulan merkezler, akreditasyon çalışmaları-akademik çalışmalar ve bilimsel faaliyetler hakkında çok detaylı bilgi verdi. Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Saraç, toplantıda Üniversitemizin ihtisaslaşma alanında yapmış olduğu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Proje Kapsamında Kastamonu Üniversitesinin “Ormancılık Ve Tabiat Turizmi”, Aksaray Üniversitesinin “Spor Ve Sağlık”, Artvin Çoruh Üniversitesinin “Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler”, Bartın Üniversitesinin “Akıllı Lojistik Ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları”, Bingöl Üniversitesinin “Tarım Ve Havza Bazlı Kalkınma”, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin “Hayvancılık”, Düzce Üniversitesinin “Sağlık Ve Çevre”, Hitit Üniversitesinin “Makine Ve İmalat Teknolojileri”, Kırklareli Üniversitesinin “Gıda”, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin “Tarım Ve Jeotermal”, Muş Alparslan Üniversitesinin “Hayvancılık”, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin “Çay”, Siirt Üniversitesinin “Tarım Ve Hayvancılık”, Uşak Üniversitesinin “Tekstil, Dericilik Ve Seramik” Ve Yozgat Bozok Üniversitesinin “Endüstriyel Kenevir” ihtisaslaştıkları alan olarak belirlenmişti.