Rektörümüz, ’Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ Kapsamında Düzenlenen Toplantıya Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük, ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın başkanlığında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaştırması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında yer alan üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve karşılıklı tecrübe paylaşımlarının yapılması amacıyla düzenlenen toplantı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de 12 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, YÖK Başkanı Erol Özvar, Burdur Valisi Ali Arslantaş ve il protokolünden yetkililerin yanı sıra “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” bünyesinde çalışmalarına devam eden Üniversitelerin rektörleri, ve programdan sorumlu Rektör Yardımcıları ile programa dahil edildiği ilan edilen Üniversitelerinin Rektörleri ve ilgili Rektör Yardımcıları katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan YÖK Başkanı Erol Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programında yer alan üniversitelerimizin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla 2019 yılından bu yana belli aralıklarla proje kapsamındaki üniversitelerimizde toplantılar düzenlendiğini hatırlattı.

Devam eden konuşmalarında Özvar, Program kapsamında üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelinin etkin kullanılması; yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması; bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Pandemi nedeniyle uzun bir süre ara verilen buluşmalara Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile devam ettiklerini belirten YÖK Başkanı Özvar, önümüzdeki aylarda da program kapsamında yer alan üniversitelere ziyaretler gerçekleştireceklerini aktardı.

Konuşmalarının ardından, programa yeni dahil edilen 7 yeni üniversite ilan edilerek, bu üniversitelerin rektörlerine program beratları YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından takdim edildi.

Programa dahil edilen yeni üniversitelerin sunumlarının ardından program bazında genel değerlendirmeler yapıldı. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise proje tanıtım stantları gezilerek MAKÜ Çiftliği İşletmeleri ziyaret edildi.