Öğr. Gör. Hikmet Haberal Saltuklu Kanyonu’nun Tanıtımı İçin Soğuk Havada Yüzdü

Turizm Fakültemiz öğretim görevlisi Hikmet Haberal, bir grup doğa sever öğrencisi ile doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Haberal bu yürüyüş esnasında Kastamonu ilinin Araç ilçesinde bulunan Saltuklu Kanyonu’nun tanıtımı için havanın soğukluğuna aldırmadan -3 dereceye rağmen kanyonda dakikalarca yüzdü. Haberal buradaki suyun insanı dinlendiren bir jakuzi olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Eksi 3 derecede olan suya uygulamalı olarak dalacağız. İlk kez burada doğa sporlarını gerçekleştirmiş olacağız. Buranın eski ismi Cibiş Kanyonu olarak geçiyor. Amacımız buradaki tabiat turizmi değerleri içerisinde doğa sporlarında bu bu bölgede neler yapılabileceğini ön plana çıkarmak. Kanyonda yüzmek, kanyon geçişleri, kaya tırmanışları, bot gezisi, rafting ve kano gezileri düzenlenebilir.” Haberal’ın tanıtımı ulusal medyada geniş yankı buldu.