“Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü İle Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” Projesinin Ara Toplantısı Stavanger Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Üniversitemizin koordinatörlüğünü yürüttüğü “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü İle Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” (Enhancing The Sustainable Rural Development Through A Homestay Tourism Training Moodle And Creating A Digital Eurasian Local Recipe Book) Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İşbirlikleri Ortaklıkları projesinin yönetim ara toplantısı Stavanger Üniversitesi’nde (Norveç) gerçekleştirildi.

Toplantıya Kastamonu Üniversitesi’nden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Proje yürütücüsü Doç. Dr. Nagihan Çakmakoğlu Arıcı, Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Evrim Arıcı ve Arş. Gör. Selda Yordam Dağıstan katıldı.

Stavenger Üniversitesi’nden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Trude Furunes, proje yürütücüsü Prof. Dr. Hüseyin Araslı, Prof. Dr. Kai Victor Myrnes-Hansen ve Prof. Dr. Lars Bergkvist katılırken Sannio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Biagio Simonetti, Prof. Dr. Francesco Pepe ve Raffaela Ciuffreda, Seville Üniversitesi’nde de Prof. Dr. Rosario González Rodriguez katıldı.

Proje ara toplantısının ilk gününde Stavanger Üniversitesi Erasmus ofisiyle yapılan görüşmede Kastamonu Üniversitesi tanıtılarak iki üniversite arasında değişim programı kapsamında yapılacak işbirliği üzerine görüşüldü.

İkinci günde proje ortaklarıyla bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülüne ilişkin, sertifika sınavının zamanı, uygulanma yöntemi ve süresi konuları ele alındı. Bir sonraki toplantının Mayıs ayında Seville Üniversitesi’nde (İspanya) gerçekleştirilmesine karar verildi.

Üçüncü toplantıda dijital yemek kitabı için gerekli teknik detaylar görüşüldü. Proje toplantısı, Stavanger Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Klaus Mohn tarafından imzalanan katılım belgelerinin Stavanger Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Trude Furunes tarafından Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen’e, Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu’ya, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Evrim Arıcı’ya ve Arş. Gör. Selda Yordam Dağıstan’a ve diğer katılımcılara takdimi ile sonlandırıldı.