Kazakistan E. A. Böketov Karagandı Üniversitesi İle İşbirliği Çalışmalarına Başlandı

Turizm Fakültemizin uluslararası işbirliği çabalarına bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Kazakistan’ın Karagandı Şehrinde bulunan E. A. Böketov Karagandı Üniversitesi ile işbirliği çalışmalarına başlandı.

01 Şubat Perşembe Günü gerçekleşen çevrimiçi toplantıda İngilizce Turizm İşletmeciliği ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümlerinde çift diploma yüksek lisans programlarının açılması konusunda yapılabilecek çalışmalar gündeme alındı. Ayrıca yaz aylarında Karagandı Şehrinde gerçekleştirilmesi planlanan “Dil Kampları” projesi hakkında görüşüldü.

Toplantıya üniversitemizi temsilen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kutay OKTAY ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan SÖYLEMEZ katıldı. E. A. Böketov Karagandı Üniversitesi’nden ise Rektörlük Ofisi Başkanı Serik KALKAMANOV, Proje Koordinatörü ve Türk Dili Okutmanı Asuman ERGÜN, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Laura ZHOLDASOVA, Ekonomi Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aygerim LAMBEKOVA, Filoloji Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Yeldos TUITE ve ilgili bölüm başkanları katılım sağladılar.