İhtisaslaşma Sahamızda TÜBİTAK 1505 – Üniversite-Sanayi İşbirliği Projesi Başarısı

Üniversitemiz Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Ateş’in hazırladığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1505 – Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Üniversite, araştırma altyapısı, kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin sanayiye aktarılması amacıyla hazırlanan “Lif Levha Üretiminde Liflendirme Öncesi Yongalara Uygulanan Mekanik Ön İşlemin Optimizasyonu ve Burada Çıkan Atık Suların Üretimde Levha Özelliklerinin İyileştirilmesinde Kullanılması” isimli projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Ateş’in yaptığı Projede Orman Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bahadır Çağrı Bayram, Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Olgun ve Orman Endüstri Yüksek Mühendisi Enüs Koç araştırmacı olarak görev alıyor. Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Entegre Ağaç San. Tic. A.Ş. arasında gerçekleştirilecek olan projenin bütçesinin 1.5 milyon TL olması ve 18 aylık sürede tamamlanması planlanıyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitemiz – Sanayi işbirliği çerçevesinde yapılacak projeler ile hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayamaya hedeflediklerinin altını çizdi. Akademisyenlerimizin istikrarlı çalışmaları sayesinde dünya çapında tanınır bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Rektörümüz, eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerde kaliteyi ve işlevsel bilgi üretimini önceleyen yeni bir anlayışla, yeni bir vizyon ortaya koymaya çalıştıklarını dile getirdi.

Projede ve çalışmada yer alan akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eden Rektörümüz, destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu. Rektörümüz ayrıca, proje çalışmalarında kurumumuzu teşvik eden yaklaşımlarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a da teşekkür etti.