İletişim Fakültesi Öğrencileri Tarafından ‘Temiz Doğa Temiz Gelecek’ Projesi Gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Kastamonu Belediyesi işbirliğiyle “Temiz Doğa Temiz Gelecek” isimli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kılınç tarafından verilen Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersi kapsamında, 4. sınıf öğrencileri; Halit Köroğlu, Sevil Türk, Yakup Görkem Akan, Muhammet Ali Karagül ve Emre Akca tarafından “Temiz Doğa Temiz Gelecek” adında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

Kastamonu Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen projede, on öğrenci ve on belediye personeli birlikte Kastamonu Çevre Yolu mevkiinde çevre temizliği ve düzenlemesi yaptı. Toplanan atıklar, cam, kâğıt, metal ve plastik olarak ayrıştırılmasının ardından geri dönüşüm merkezine gönderildi. Ayrıca proje kapsamında sokak hayvanları da unutulmadı. Öğrenciler farkındalık oluşturma amacıyla belirli noktalara mama ve su bıraktı.

 “Böyle bir projenin içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz”

Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Emre Akca, “Çevre kirliliği için farkındalık oluşturmak adına böyle bir proje yapmak istedik. Projemizi amacımız doğrultusunda bir aksaklık olmadan başarılı şekilde gerçekleştirdik. Böyle bir projenin içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Başta belediye personeli abilerim ve arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.