Kastamonu’nun Araç ilçesinde düzenlenen 3. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Gölcük ve Fındıklı yaylalarında gerçekleşen festival, birçok etkinlik ve yarışma ile renkli bir atmosfer oluşturdu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali, Kastamonu Üniversitesi, Araç Kaymakamlığı ve Araç Belediye Başkanlığı iş birliğiyle organize edildi. Kar altında gerçekleşen festival, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Festivalin açılışında, Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, Araç Kaymakamı Emin Cevat Tutar, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve festival koordinatörü Hikmet Haberal ve katılımcılar tarafından festival ateşi yakıldı.

Davul-zurna eşliğinde gerçekleşen festivalde, off-road araçları gösterileri, DJ performansları, halk oyunları ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Araç Kaymakamı Emin Cevat Tutar, festivalin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, “Bu tür etkinliklerin geleneksel hale gelmesi, ilçemizin turizm potansiyelini artırmak açısından önemli” dedi. Vali Yardımcısı Çetin Kılınç ise Kastamonu’nun turizmdeki potansiyelini daha iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, festivalin bu anlamda önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ise Tabiat Turizmi ve Ormancılık alanındaki projelerine vurgu yaparak, festivalin bu tür etkinliklere verdikleri önemi belirtti.

Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, festivalin artık geleneksel hale geldiğini söyleyerek, “Önümüzdeki yıl daha büyük ve güçlü bir etkinlikle tekrar buluşmak ümidiyle” dedi. Festival, yarın da devam edecek olup, Gölcük ve Fındıklı yaylalarında kamp yapma fırsatı sunacak. Meşale yürüyüşü, müzik, kayak gösterisi ve dağcılık faaliyetleri gibi birçok etkinlikle festival katılımcılara keyifli anlar yaşatacak.

3 gün süren etkinliklerde ziyaretçiler, Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali’nin heyecan verici atmosferinde birbirinden keyifli anılara tanıklık etti. Festival kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerle, katılımcılar unutulmaz deneyimler yaşadı.