Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Tüm Bölümleri Tam Akreditasyon Aldı

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği Bölümleri, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından tam akreditasyon hakkı kazandı.

TURAK tarafından 2024/015 ve 2024/032 sayılı kararlar ile onaylanan bölümlerle birlikte, Turizm Fakültesi bünyesinde mezun veren tüm bölümler tam akreditasyonla onaylanmış oldu. Bu önemli başarı, Üniversitemizin kaliteli eğitim ve öğretim anlayışının bir yansıması olarak öne çıkıyor.

Turizm sektöründe kalifiye profesyoneller yetiştirmeyi hedefleyen Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, aldığı tam akreditasyon ile öğrencilerine uluslararası standartlarda bir eğitim sunma taahhüdünü bir kez daha vurgulamış oldu. Mezunlar, sektördeki rekabet avantajıyla birlikte, küresel ölçekte tanınan bir akademik başarıya sahip olmanın gururunu yaşayacaklar.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, tam akreditasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu başarı, üniversitemizin turizm alanındaki kalitesinin ve öğrencilerine uluslararası standartlarda bir eğitim sunma taahhüdünün bir yansımasıdır. Bu başarıda emeği geçen akademik personelimizi, öğrencilerimizi ve destekleyen herkesi tebrik ediyorum. Bu başarı, Üniversitemizin turizm sektörüne nitelikli profesyoneller yetiştirme konusundaki kararlılığını da göstermektedir.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu başarıda emeği geçen akademik personeli, öğrencileri ve destekleyenleri tebrik ederek, “Üniversitemiz, turizm alanında kaliteli eğitimi benimseyerek, sektördeki ihtiyaçlara cevap verecek profesyoneller yetiştirmeyi hedeflemektedir. Aldığımız tam akreditasyon, bu hedef doğrultusundaki kararlılığımızı ve başarımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir.” şeklinde konuştu.