Orman Fakültesi’nde Gerçekleştirilen Tarihi Ahşap Yapı ve Elemanlarının Tahribatsız Yöntemlerle Değerlendirilmesi” Eğitimi Tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ile Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından kamu ve özel sektör paydaşlarına yönelik düzenlenen “Tarihi Ahşap Yapı ve Elemanlarının Tahribatsız Yöntemlerle Değerlendirilmesi” eğitimi tamamlandı.

Teorik ve uygulamalı eğitimlerin yer aldığı etkinlik Üniversitemiz Orman Fakültesi Toplantı Salonu ve bölüm laboratuvarlarında gerçekleştirildi. Akademik, özel sektör ve öğrenci paydaşımızın yer aldığı eğitim Doç. Dr. Alperen Kaymakcı’nın açılış konuşması ile başladı.

Düzenlenen eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alperen Kaymakcı “Ahşap ve Ahşap Yapı Elemanları”, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Emre Birinci “Ahşabın Fiziksel ve Mekanik Özellikleri ” ve Orman Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Mustafa Öncel “Ahşabın Tahribatsız Muayenesinde Kullanılan Yöntemler” konularında bilgiler verdi.

Verilen teorik eğitimler sonrasında cihazların kullanımına ilişkin uygulamalı eğitimler düzenlendi.