Kastamonu Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Farklı Üniversitelerin Orman Fakülteleri Dekanları ve Temsilcileri Bir araya Geldi

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi, Türkiye’deki orman fakültelerinin dekanlarıyla “Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Projeleri” konulu bir toplantı düzenledi.

Üniversitemiz Orman Fakültesi, Türkiye’nin farklı bölgelerinden orman fakültelerinin dekanları ve temsilcilerini bir araya getirdi. Toplantıda, Üniversitemizin ihtisas alanı olan ormancılık ve tabiat turizmi alanında işbirliği ve uzmanlaşma projeleri ele alındı. Toplantının açılış konuşmaları, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Akkuzu ile Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından yapıldı.

Dekan Akkuzu, Kastamonu Üniversitesi’nin ormancılık ve tabiat turizmi konularında ihtisas üniversitesi olduğunu belirterek, farklı üniversitelerin orman fakülteleri ile işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Küçük ise Kastamonu Üniversitesi’nin bu alanlarda yaptığı çalışmaları detaylı bir şekilde sundu ve orman fakültesi temsilcilerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Toplantı, Türkiye genelindeki altı orman fakültesinin dekan ve dekan yardımcılarının sunumlarıyla devam etti. Programda, her fakültenin ormancılık ve tabiat turizmi alanındaki çalışmaları ve potansiyelleri paylaşıldı. Ardından, muhtemel ortak projelerin değerlendirilmesi, laboratuvar kullanımı için protokollerin hazırlanması gibi konular üzerinde çalışıldı.

Toplantının sonrasında, Kastamonu Teknokent, Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi ziyaret edildi.