Eğitim Fakültemizde, “Doğada Yaşam ve Eğitimi” Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından Üniversitemizin ihtisas alanı olan “Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Üniversitesi” yönünü öğretmen adayı öğrencilerimize tanıtmak ve bu hususta farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Hikmet Haberal’ın konuşmacı olduğu “Doğada Yaşam ve Eğitimi” konferansı 14 Aralık 2023 saat 13.30’da AMFİ-4 dersliğinde gerçekleştirildi.

Haberal konferansında, doğa ve doğada yaşamı içeren fotoğrafların ve videoların ağırlıkta olduğu bir sunum gerçekleştirdi ve sahneye yerleştirmiş olduğu doğada yaşam ekipmanlarını tanıtarak kullanımları ve önemleri hakkında detay bilgi verdi.

Haberal sunumunda Doğu Karadeniz Bölgesindeki dağlar, Kastamonu’daki Ilgaz ve Küre dağları doğa manzaralarını sunarak buraların doğasının güzellikleri, hayvan ve bitki çeşitliliklerini ve mimari kültür miraslarını tanıttı. Doğada yaşam becerileri ve doğaya karşı olan sorumluluklarımız üzerinde bilgilendirmeler yaptı. Doğanın ekolojik yanının korunması ve çevre kirliliğine hususen önem veren Haberal, “Doğada bırakacağımız tek iz ayak izimiz olmalıdır” vurgusunu yaptı.

Haberal konferansının eğitim kısımlarında çadır ve ilgili malzemeler, tırmanma malzemeleri, doğada yaşama uygun giyim ve beslenme araç gereçlerinin seçimi ve kullanımı üzerinden kısmen uygulamalı eğitim içeren bilgilendirmeler de yaptı.

Katılımın yoğun olduğu konferans, öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi. Haberal konferansında öğrencilere Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile birlikte sadece Eğitim Fakültesi öğrencilerinin katılımına has bir gezi planlaması yapabileceğinin müjdesini de verdi.

Konferans sonrasında Dekan Prof. Dr. Ahmet Kaçar Öğr. Gör. Hikmet Haberal’a konferanslarından dolayı teşekkürlerini ifade ederek, Teşekkür Belgesi takdim etti.