Fikri, Sınai Mülkiyet Hakları Bilincini Artırmaya Yönelik Patent Eğitimleri Verildi

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Patent Destek Ofisi Sorumlusu ve ihtisaslaşma koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun’un yürütücülüğünde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2023 yılı teknik destek programı çerçevesinde desteklenen “Kastamonu’da Fikri, Sınai Mülkiyet Haklarının Farkındalığının Güçlendirilmesi ve Patentlerin Ticarileştirilmesi” projesi kapsamında, akademisyenlere, öğrencilere ve işletmelere yönelik 2 günlük patent eğitimi düzenlendi.

6-7 Aralık 2023 tarihlerinde Kastamonu Teknokent’te düzenlenen Erdem Kaya Patent Ticarileştirme Müdürü ve Patent Vekili Nur Yağcı Alan tarafından verilen eğitimlerin ilk gününde, katılımcılara patent okur-yazarlığı ve patent veritabanları tarama konularında detaylı bilgiler sunuldu. Eğitimin ilk oturumunda telif hakkı, tasarım, marka ve patent hakları hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı. Birinci günün ikinci oturumunda Türk Patent ve Marka Kurumu ile Espacenet veritabanlarında patent araştırması yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yapıldı, ayrıca örnek bir vaka analizi gerçekleştirildi.

Eğitimin ikinci gününde ise katılımcılara patent profesyonelliğine giriş eğitimi verildi. Bu kapsamda, patent ihlali, üretim serbestliği, patent çürütme, patent yazım teknikleri ve patentlenebilirlik analizi gibi konular işlendi. Eğitim, örnek bir vaka analiziyle sonlandırıldı.