Doç. Dr. Önder Tor “Latvia University of Life Sciences and Technologies”i Ziyaret Etti

Orman Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Önder TOR, Üniversitemiz Erasmus Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında 28 Mayıs – 1 Haziran 2023 tarihleri arasında yeni anlaşma yaptığımız Letonya’nın Jelgava şehrindeki Latvia University of Life Sciences and Technologies (LBTU)’ i ziyaret etti. Üniversitenin Uluslararası İşbirliği Merkezi yöneticilerinden Rinald Udris’in ev sahipliğinde kültürel aktiviteler sonrasında Üniversitemiz, Fakültemiz ve Bölümümüz tanıtımları ile birlikte ihtisaslaşma çalışmaları ve Ülkemiz genel ormancılık faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Hocamız, ayrıca ahşap ve ahşap esaslı kompozit malzemelerin bazı fiziksel ve mekanik özellikleri hakkında dersler de verdi. Fakültenin ahşap işleme atölyesi ve laboratuvarları öğretim görevlisi Karlis Pugovics ve tekniker Kristina Kozlovskat eşliğinde ziyaret edildi. Sektörel ziyaret olarakta Jelgava’da bulunan  yapısal lamine ahşap malzeme (GLULAM) üretimi yapan ZAZA Timber fabrikasının üretim hattı gezildi.

Hareketlilik kapsamında gerçekleştirilen üniversite ve sektör ziyaretlerinde ikili işbirlikleri ile yapılabilecek bazı çalışmalar planlandı.

Latvia University of Life Sciences and Technologies (LBTU)’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.