Üniversitemiz, THE tarafından Yapılan 2023 Etki Sıralamasında Büyük Başarı Elde Etti

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri temel alınarak gerçekleştirilen Times Higher Education (THE) tarafından 2023 Yılı Etki Sıralaması sonuçları açıklandı.

THE,  araştırma, yönetim, sosyal yardım ve öğretim olmak üzere dört temel alanda geniş kapsamlı ve dengeli kıyaslamalar yapabilmek için özenle belirlenmiş göstergeler kullanıyor.

Üniversitemiz, kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen 100’den fazla ülkeden 1591 kurumun yer aldığı 2023 yılı etki sıralamasında ilk kez sıralamaya girme başarısı göstererek 1001+ sıralamasında yer aldı.

Üniversitemiz, 17 parametre temel alınarak yapılan sıralamada 8 kategoride sıralamaya girme başarısı gösterdi ve başvurduğu tüm kategorilerde dereceye girdi. Ayrıca, dünyanın ilk 600 üniversitesi arasında 2 alanda yer aldı.

‘Açlığa Son’ kategorisinde dünya sıralamasında 301-400 aralığında yer alan Üniversitemiz, bu kategoride ülkemizde yer alan 41 üniversite arasından 18’inci sırada yer alma başarısı gösterdi.

Üniversitemiz ‘Nitelikli Eğitim’ kategorisinde dünya sıralamasında 801-1000 aralığında yer aldı. Ülkemizde bu kategoride 63 üniversite listeye girerken Üniversitemiz bu kategoride 46’ncı sırada yer aldı.

‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’ kategorisinde dünya sıralamasında 601-800 aralığında yer alan Üniversitemiz, ülkemizde bu kategoride yer alan 46 üniversite arasında 40’ıncı sırada yer alma başarısı gösterdi.

Üniversitemiz ‘İklim Eylemi’ kategorisinde dünya sıralamasında 401-600 aralığında yer alırken, ülkemizde bu kategoride 37 üniversite arasında 34’üncü sırada yer aldı.

’Amaçlar için Ortaklıklar’ kategorisinde dünya sıralamasında 801-1000 aralığında yer alan Üniversitemiz, ülkemizde bu kategoride 82 üniversite arasında 30’uncu Sırada yer alma başarısını göstermiştir.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal yaptığı açıklamada, öğretim kadromuzun, çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla Üniversitemizin, dünya çapında saygın bir konuma ulaştığını ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağladığını ifade ederek, bu sonuçlarla birlikte kalite standartlarımızı daha da yükselteceklerini ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine daha fazla katkıda bulunacaklarını belirtti.

Bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen tüm öğretim üyelerimize, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür eden Rektörümüz, özverili çalışmaların başarının temel taşları olduğunu ve birlikte daha nice başarılara imza atacaklarını ifade etti.