Üniversitemizde ”Sürdürülebilirliğin Mühendislik Alanlarına Yansıması ve Geleceğin Mühendislerine Sürdürülebilirlik Bakış Açısı Kazandırılması” Eğitimi Tamamlandı

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri kapsamında desteklenen ”Sürdürülebilirliğin Mühendislik Alanlarına Yansıması ve Geleceğin Mühendislerine Sürdürülebilirlik Bakış Açısı Kazandırılması” eğitimi 15-17 Mayıs 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda gerçekleştirildi.

​Öğr. Gör. Dr. Merve Zurnacı yürütücülüğündeki eğitimde, Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde öğrenim gören geleceğin mühendis adayı 21 katılımcı yer aldı.

Mühendis adaylarında sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi yaklaşımlarla sürdürülebilir bakış açısı kazandırmak amacıyla yapılan eğitimde Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Volkan Akkaya ve Doç. Dr. Ebru Akkaya; Düzce Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ali Etem Gürel ve Doç. Dr. Ümit Ağbulut; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Yavuz ve Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Şennur Merve Yakut’ un yanı sıra Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Gül Aslı Aksu, Doç. Dr. Osman Gül ve Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı; Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin Şener; Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Önder Tor ve Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güney; eğitmen olarak ders verdi.

Alanında uzman 15 öğretim üyesi eğitmenin yer aldığı eğitimde, sürdürülebilirliğin farklı mühendislik dallarına yansıması ele alınarak katılımcılar bilgilendirildi. Ayrıca katılımcılar, üniversitemizden ve farklı üniversitelerden eğitime destek vermek amacıyla katılan öğretim üyeleri ile tanışma fırsatı, tecrübe ve deneyimlerini dinleme fırsatı yakaladı.

Katılımcıların yoğun ilgisi ve memnuniyetiyle son bulan eğitimde; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Şener ile etkinlik düzenleme kurulu, eğitmenler ve katılımcıların yer aldığı gala yemeği düzenlendi.

Gala yemeğinde, eğitmenlere teşekkür belgeleri ve eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.