TÜBİTAK-NASRI İkili İşbirliği Ziyareti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Arnavutluk Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Ulusal Ajansı (National Agency of Scientific Research and Innovation – NASRI) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği çerçevesinde Doç. Dr. Gonca Ece ÖZCAN yürütücülüğünde kabul edilen ve fakültemizden Prof. Dr. Fatih SİVRİKAYA ve Doç. Dr. Korhan ENEZ’in yer aldığı “Türkiye ve Arnavutluk’ta Uzaktan Algılama Yöntemi ile Saf Karaçam Ormanlarında Kabuk Böceği Zararının Belirlenmesi ve Haritalanması” isimli proje kapsamında Arnavutluk Agricultural University of Tirana’dan Prof. Dr. Fatmir LAÇEJ, Prof. Dr. Ilirjan MYTEBERI Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesini ziyaret etti. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK ziyaret edilerek proje hakkında fikir alış verişi yapıldı ve iki üniversite arasında ikili işbirliği kapsamında yeni çalışmalara ilişkin değerlendirmeler gerçekleştirildi. Ayrıca, önemli paydaşlarımızdan olan Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü de ziyaret edildi. Bu kapsamda Araç Orman İşletme Müdürlüğünde arazi uygulaması gerçekleştirildi.