Ormancılıkta Üretim ve Kesim Teknikleri, İş Güvenliği, Çevre Bilincinin Oluşturulması ve İlk Yardım Eğitimi Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma alanında hazırlanan Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle “Ormancılıkta Üretim ve Kesim Teknikleri, İş Güvenliği, Çevre Bilincinin Oluşturulması ve İlk Yardım Eğitimi” projesinin açılış töreni 8 Temmuz 2024 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Korhan Enez, Toç Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Şano, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Meryem Burçin Irmak ve Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, OBM personeli, öğrenciler ve bölge halkı katıldı.

Açılışta konuşan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Korhan Enez, projenin ormancılık sektöründe modern tekniklerin ve iş güvenliği standartlarının önemine vurgu yaptı. Proje ile modern ve güvenli üretim tekniklerini yaygınlaştırmayı ve çevre bilincini artırarak sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atmayı hedeflediklerini belirtti. Eğitim programlarıyla katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgiler sunacaklarını ifade etti.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Meryem Burçin Irmak, projenin bölge için önemini vurguladı. Bölgenin orman potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve orman ürünlerinin verimli ve güvenli bir şekilde üretilmesini sağlamak için bu tür projelere büyük önem verdiklerini belirtti. Ormanların sürdürülebilir yönetimi ve korunması için bu eğitimlerin büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük, üniversitenin bölgesel kalkınmaya katkı sağlama misyonuna değindi. Üniversite olarak, bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak ve ormancılık alanında uzmanlaşmış bireyler yetiştirmek amacıyla bu projeyi desteklediklerini belirtti. Eğitimlerle ormancılık sektörüne değerli katkılar sağlayacaklarını ve projeyle hem profesyonellerin bilgi ve becerilerini geliştireceklerini hem de çevre bilincini yaygınlaştıracaklarını ifade etti.

Proje, ormancılık alanında üretim ve kesim tekniklerini modernize etmeyi, iş güvenliği standartlarını yükseltmeyi, çevre bilincini artırmayı ve ilk yardım eğitimi vermeyi amaçlıyor. Bu kapsamda düzenlenecek eğitimler, ormancılık sektöründeki profesyonellerin ve öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Kastamonu Üniversitesi, bu projeyle sürdürülebilir ormancılık uygulamalarının yaygınlaşmasına da katkıda bulunacak.