Sürdürülebilir Sanat Atölyesi Tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi öncülüğünde yürütülen “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi II” projesi kapsamındaki faaliyetlerden birisi olan Sürdürülebilir Sanat Atölyesi çevre bilincini sanatla buluşturan anlamlı bir çalışmaya imza attı. Daday İlçesi’nde bulunan Yumurtacı Göleti’nde gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliğinde toplanan atıklar, 3 günlük yoğun bir atölye süreci sonunda sanat eserlerine dönüştürüldü. Sanat atölyesini Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden Doç. Serap Yıldız ile Sena Sarıca yürüttüler.

Sanat atölyesine katılan üniversite öğrencileri, gölet çevresinden topladıkları plastik, metal ve cam gibi çeşitli atıkları kullanarak yaratıcı eserler ortaya koydu. Atölye çalışmasında, hem geri dönüşümün önemi vurgulandı hem de katılımcılar toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla doğa temalı özgün sanat eserleri tasarladı.

Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Berkan Güngör, yapılan çalışma hakkında şu açıklamada bulundu: “Çevre temizliği etkinliğimiz sırasında toplanan atıkların bu şekilde sanata dönüşmesi, hem çevre bilincini hem de sürdürülebilirliği vurgulayan güçlü bir mesaj niteliğinde. Katılımcılarımızın yaratıcılığı ile ortaya çıkan bu eserler, atıkların doğru bir şekilde değerlendirilmesi durumunda sanata ve doğaya katkı sağlanabileceğini gösteriyor. Atölyeye emek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”

Ortaya çıkan sanat eserleri, çevre bilincini teşvik etmek amacıyla Kastamonu Teknokent binasında sergilenecek. Böylece, hem bölge halkının hem de gençlerin çevreye olan duyarlılıklarını artırmak ve geri dönüşüm konusunda bilinç oluşturmak amaçlanıyor.