Orman Fakültesi Dergisi, Q3 kategorisinde İndekslenen Dergiler Arasında Yer Aldı

2001 yılında yayın hayatına başlayan Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, Clarivate Analytics’in Web of Science Core Collection bölümlerinden biri olan Emerging Sources Citation Index (ESCI) veri tabanında yer alarak başarısını sürdürmeye devam ediyor. Ormancılık, orman endüstrisi ve teknolojileri, yaban hayatı ve yönetimi konularında periyodik olarak yayın yapan derginin 2022 yılı etki faktörü 0,5 olarak hesaplanırken, 2023 yılı için bu değer 0,8’e yükseldi.

ESCI’de taranan ve ormancılık kategorisinde indekslenme başarısı gösteren 89 dergi içinde 60. sırada yer alan Orman Fakültesi Dergisi, Q3 kategorisinde indekslenen dergiler arasında yer alıyor. Türkiye’de Q3 kategorisinde indekslenen ve ormancılık kategorisinde listede yer alan iki dergiden biri olan Orman Fakültesi Dergisi, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite standartlarını ileriye taşıyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, derginin gösterdiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bilim odaklı çalışmalara ve uluslararasılaşma hedeflerine ulaşmada verilen destekten dolayı emeği geçen tüm akademisyenleri tebrik etti. Ayrıca, derginin uluslararası arenada tanınmasının Kastamonu Üniversitesi’nin bilimsel çalışmalarının kalitesini ve görünürlüğünü artıracağını vurguladı. Bu başarıda emeği geçen editörler, yazarlar ve hakemler gibi tüm paydaşların katkılarının önemli olduğunu belirten Rektörümüz, derginin daha da yüksek başarılara ulaşması için çalışmalara devam edileceğini ifade etti.

Dergiye ulaşmak için tıklayınız.