Koordinatörlüğümüzün İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Ormanıcılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemizin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen ilk Danışma Kurulu Toplantısı, 25 Haziran 2024 tarihinde Senato Salonu’nda kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve üniversitemiz üst yönetimi, katılımcı yönetim ve organizasyon yapısını ve kurum kültürünü geliştirmek amacıyla kamu kurumları, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri ile ilk Danışma Kurulu Toplantısı çerçevesinde bir araya geldi.

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün’ün yanı sıra kamu kurumlarının ve kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının başında, Üniversitemizin tanıtım filmi gösterildi ve ardından Üniversitemizde yapılan çalışmalar, başarılar ve devam eden projeler hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda Üniversitemizin, Kastamonu Teknokent, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün faaliyetleri ve elde edilen başarılar vurgulandı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz, kurumsal iyileştirmeleri değerlendirmek amacıyla dış paydaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, geleceğe dair planların sistematik ve kurumsal bir anlayışla gerçekleştirilmesini istediklerini ifade etti. Rektörümüz, üniversitemizin sahip olduğu geçmiş tecrübe ve bilgi birikimini, dış paydaşların fikir ve görüşleri doğrultusunda sürekli gelişim ve yenilikçiliği ön planda tutarak, eğitim-öğretim, araştırma, girişimcilik ve topluma hizmet işlevlerini nitelikli bir şekilde gerçekleştirmek üzere çalıştıklarını söyledi.

Rektörümüz konuşmasında, Üniversitemizin şehre katkı sağlamaya çalıştığını ve yapılacak planların oluşturulması, güncellenmesi, araştırma ve geliştirme iş birliklerinin geliştirilmesi ve toplumsal katkı hedeflerine ulaşılması konularında iç ve dış paydaşlarla sürekli istişare halinde olmanın önemine değindi.

Üniversitemizin genç ve dinamik yapısının getirdiği potansiyel sayesinde araştırma alanında önemli bir ivme yakaladığını ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisas üniversitesi olmanın getirdiği avantajları vurgulayan Rektörümüz ayrıca, Üniversitemizin bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda faaliyet gösteren firmalara eğitim ve danışmanlık vermek, patent ve faydalı model başvurularını artırmak, uygun patentlerin ticarileşmesini sağlamak ve teknoloji geliştirme bölgeleri performans endeksinde üst sıralarda yer almak için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Yeni girişimcilik programları düzenleyerek bölgeye ekonomik hareketlilik getirmeyi amaçladıklarını da belirtti.

Toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk alanında, STK’lar ile iş birliğini güçlendirmek ve nitelikli ortak faaliyetlerin sayısını artırmak amacıyla çalıştıklarını ifade eden Rektörümüz, tüm fakülte, yüksekokul ve MYO’larda sosyal sorumluluk projeleri yapılmasını sağlama ve her yıl hayat boyu öğrenme kapsamında nitelikli eğitim ve kurslar düzenleme hedefinde olduklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Üniversitemizin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen ilk Danışma Kurulu Toplantısı’nda paydaşlar, Üniversitemizin geleceğiyle ilgili çeşitli görüşler ortaya koyarak görüş, öneri ve fikirlerini paylaştı.

Toplantının sonunda paydaşlar, Üniversitemizin güçlenmesi ve öğrencilere daha geniş olanaklar sağlanması için iş birliği yapma konusunda hemfikir oldu.