Erasmus+ KA220 Kapsamındaki “ENSUR-HOST” Adlı Projemiz Açılış Töreniyle Kamuoyuna Tanıtıldı
Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıları faaliyeti (Erasmus + KA220) kapsamında Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülmekte olan “ENSUR-HOST Enhancing the Sustainable Rural Development Through a Homestay Tourism Training Moodle and Creating a Digital Eurasian Local Recipe Book” (Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme) adlı Erasmus + projesi 23 Mayıs 2023 tarihinde Üniversitemizde yapılan açılış töreniyle kamuoyuna tanıtıldı.
Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleşen programa, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Ulusal Ajans Yetişkin Eğitimi Daire Başkanı Dr. Kemal Başçı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan ile proje ortağı kuruluşlar olan Stavanger Üniversitesi (Norveç)’nden Prof. Dr. Hüseyin Araslı, Sannio Üniversitesi (İtalya)’nden Prof. Dr. Biaggio Sımonettı, Prof. Dr. Francesco Pepe ve Raffaela Ciuffreda, Seville Üniversitesi (İspanya)’nden Prof. Dr. María Rosario González-Rodríguez ve Prof. Dr. Africa Ruiz-Gándara, Ulusal Ajans Yetişkin Eğitimi uzman yardımcısı Kübra Okur, kamu kurumları ve kuruluşların temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.
Katılımcı ülkelerin milli marşları ile başlayan açılış toplantısında, proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Çakmakoğlu Arıcı, proje kapsamında 4 ortak kuruluşun yerel halktan katılımcılarına, eş zamanlı olarak, 5 farklı dilde verilecek olan, 14 farklı eğitimden ve 208 ders saatinden oluşan ev pansiyonculuğu eğitim modülünü kamuoyuna tanıttı.
Çok kültürlü teknoloji odaklı bir ortamda yetişkinlerin eğitimini gerçekleştirilerek kırsal kesimdeki kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan ve 250 bin Avro ile hibelendirilen proje faaliyetleri kapsamında, Kastamonu’nun ve ortak kuruluşların kırsal kesiminde yaşayan yerel halka ev pansiyonculuğu eğitimini kapsayan uzaktan çevrimiçi ve 5 dilde ortak bir eğitim modülü ve bu dört kuruluşun yöresel yemeklerini içeren sanal ve artırılmış gerçeklik ile uyumlu dijital bir Avrasya yemek kitabı oluşturulacak.
Açılış konuşmasında söz alan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, bu proje ile kırsal kesimlerde yaşayan yetişkinlerin ev pansiyonculuğu eğitimi alarak ülkelerinin ekonomilerine anlamlı katkı sağlamasını hedeflediklerini ve aynı zamanda fakültenin ve üniversitenin küresel ortaklıklara ve yeni iş birliklerine yelken açmasını amaçladıklarını vurguladı.
Ortak kuruluşların temsilcileri de üniversitelerini tanıtarak projedeki amaçlarını ve rollerini anlatırken Üniversitemiz ve Türkiye ile yaptıkları iş birliklerinden memnun olduklarını ve gelecekte de farklı projelerde iş birliği yapmak istediklerini dile getirdi.
Ulusal Ajans Yetişkin Eğitimi Daire Başkanı Dr. Kemal Başçı, başkanlık bünyesinde sürdürülen faaliyetler konusunda bilgi vererek, projeden dolayı ve şehir ekonomisine vereceği katkılardan dolayı Üniversitemiz ve ortak kuruluşları tebrik etti.
Toplantıda son olarak konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük bu proje ile çok kültürlü teknoloji odaklı bir ortamda yetişkinlerin eğitiminin gerçekleştirilerek kırsal kesimdeki kalkınmaya destek verilmiş olacağını belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından projede yer alan ortak kuruluştan gelen temsilcilere katılım sertifikaları takdim edildi. Projenin açılışı, günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.