TÜRSAB’tan Kastamonu’ya Gastronomi Ziyareti
UNESCO Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağına yönelik adaylık çalışmalarını sürdüren Kastamonu, yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor.
Kastamonu Valiliği himayelerinde yürütülen Gastronomi Eylem Planı kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Kastamonu’ya gelen TÜRSAB Gastronomi İhtisas Komitesi Başkanlığı üyeleri, Üniversitemiz ev sahipliğinde Turizm Fakültesi Yücebıyıklar Konağı’nda il protokolü ile bir toplantı yaptı.
Vali Avni Çakır’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın ve Başkan Yardımcısı Diğdem Kaçmaz, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Turizm Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ile akademisyenlerimiz ve özel sektör temsilcileri katıldı.
TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, bütün kenti bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Kentimizin ileri gelenleri bir araya geldik. Neler yapabiliriz konusunda çalışma ziyaretlerimiz tamamladık. İnşallah acentelerimizi getireceğiz. Düzenli bir şekilde getireceğiz. Burayı tanıtacağız. Kastamonu gastronomi konusuna Türkiye’nin kıymetli bir mücevheri. Kastamonu’yu layık olduğu yere getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise Üniversitemizin tabiat turizmi ve ormancılık alanında ihtisaslaşan bir üniversite olduğunu hatırlatarak, “Bizlerde Yaratıcı Mutfak Ağı’na dahil olabilme yönünde üniversite olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Kastamonu’nun turizm değerlerinin başında gelen gastronomi konusunda TÜRSAB ile iş birliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyacağımızı kendilerine ifade ettik. Kendileri ile iş birliği yapmak için bütün gayretimizi göstereceğiz” diye konuştu.
TÜRSAB yetkililerini Kastamonu’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Kastamonu 812 çeşit ürünüyle gastronomide iddialı şehirlerden bir tanesi. Çünkü Kastamonu Ilgaz’dan sahil şeridine kadar, çok geniş bir coğrafyaya sahip. Doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Kanyonlar bölgemiz var. Kayak, deniz ve doğa turizmi için uygun imkanlara sahibiz. Bir yere gittiğimizde ‘Nereyi görürüm, nerede kalabilirim ve ne yiyebilirim?’ sorularını hepimiz soruyoruz. Dolasıyla Kastamonu bu üçüne de günden bugüne artan konforlu cevaplarını verebilecek düzeye geliyor. Şehrin birleşenleri de şehrin geleceğinin turizmde olduğunda hem fikir. Hem Ömer Bey’e hem de Diğdem Hanım’a bu noktada teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bizimle yürümeleri için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
Toplantıda konuşan Vali Avni Çakır, Turizm alanında ilin tüm birleşenlerinin bir ve beraber olmasının başarıyı getirdiğini söyleyerek, “Bugün burada çok güzel bir tablo sergilediğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz, Belediyemiz, Turizm İl Müdürlüğümüz, Ticaret Odamız, Borsamız, Esnaf Odamız, Kalkınma Ajansımız, Turizm Fakültemizle beraber bütün turizm faaliyetlerini beraber planlıyoruz ve hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında özel sektördeki arkadaşlarında destekleri çok önemli. Neticede il olarak biz bu konuda kenetlendik. İnşallah bu başarıya da yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.