Üniversitemizin TÜBİTAK 4004 Başarısı

Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz projelerine bir yenisi daha eklendi.

TÜBİTAK 4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Üniversitemiz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Berkan Güngör’ün yürütücülüğünü yaptığı, “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi” başlıklı proje destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen projede lisans ve lisansüstü programlarda örgün eğitimlerine devam eden gençlerin, interaktif uygulamalarla iklim değişikliği konusunu çeşitli boyutlarıyla ele alarak konuya dair bilgi seviyelerini artırmak amaçlanıyor. Bu proje ile katılımcıların tabiatı koruma ve tabiat ile uyumlu yaşama bilinci kazanmaları, uzman eğiticiler ile birlikte kamu politikaları geliştirmeleri, yerel, ulusal ve uluslararası çevre çalışmalarına katılmaları ve aktif olmaları hedefleniyor.

21-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan proje kapsamında 20 atölye çalışması, 71 saat eğitim programı ve 3 bilimsel gezi yer alıyor. Proje sonucunda 1 editöryal kitap, 1 sergi, 1 çalıştay, 1 sempozyum ve 1 fidan dikim faaliyeti yapılmış olacak.

Projede paydaş olarak 7 Üniversite, 3 kamu kurumu ve 2 özel kuruluş görev almakta. Projede ayrıca Üniversitemizden Rektör Yardımcımız İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, Rektör Yardımcımız Teknokent ve TTO Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, Öğr. Gör. Ahmet Tabanlıoğlu ve Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun uzman; Prof. Dr. Tolga Ulusoy, Prof. Dr. Seyhan Yılmaz, Doç. Dr. Erol Tekin, Doç. F. Müjde Gökbel, Doç. Dr. Önder Tor, Doç. Dr. Miraç Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güney, Dr. Öğr. Üyesi Özkan Evcin, Dr. Öğr. Üyesi Tayyibe Altunel eğitmen ve Prof. Dr. Yavuz Demirel ile Doç. Dr. Alperen Kaymakcı rehber, İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zekai Şen, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tevfik Erdem, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Çimen, Bursa Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sinan Uyanık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Oya Aşan Yüksel ve Doç. Dr. İsmet Yüksel, Harran Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdullah Çelik, Doç. Dr. Mustafa Hakkı Aydoğdu eğitmen ve Arş. Gör. Fatmanur Aksöz uzman; Sekoya Handmade’den Selin Özdil Coşkunırmak eğitmen, Daday 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nden Dr. Funda Gül sağlık personeli ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nden Gülnur Pehlivan rehber olarak yer alacak ve böylece proje kapsamında 5 uzman, 21 eğitici, 3 rehber ve 1 sağlık personeli görev yapacak.

Proje hakkında detaylı bilgi almak ve katılımcı olarak başvuru yapmak için bağlantıya buradan ulaşabilirsiniz.