Üniversitemiz, Taşköprü Kaymakamlığı ve Köy-Üret Kadın Kooperatifi İşbirliği ile Lavanta Dikimi

Üniversitemiz, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması projesi kapsamında çalışmalarını paydaşları ile birlikte hızla sürdürerek bölgesel kalkınmaya destek vermeye devam ediyor. Bu bağlamda; Köy-Üret Kadın Kooperatifi üyeleri, bu yıl Turizm Fakültemizden Dr. Öğretim Üyesi Aydoğan Aydoğdu aracılığıyla temin ettikleri 6 bin lavanta fidesini Kamu-Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) işbirliğiyle toprakla buluşturdu. Kooperatif Başkanı Behiye Ekinci, “Taşköprü’ye 6 bin lavanta fidesi diktik. Aydoğan Aydoğdu hocamız bu yola çıkmamızda bizim için öncü oldu. Projeyi Taşköprü Kaymakamlığıyla yürütüyoruz. Taşköprülü kadınlar olarak bir araya geldik ve üretimin içine girdik. Kadınlara tavsiyem, birlik olsunlar, beraber olsunlar. Birlikten kuvvet doğar.” dedi. Taşköprü Kaymakamlığı proje kapsamında hibe fide desteği ve danışmanlık sağlayan Aydoğdu’ya teşekkür etti.