Üniversitemiz IU GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Yer Aldı

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren GreenMetric, 2020 yılı Dünya Üniversiteleri Sıralamasını yayımlandı.

Dünyadan saygın üniversitelerin kampüslerinin değerlendirildiği, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekerek çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan platform olan UI GreenMetric 2020 Yılı Dünya Üniversiteler Sıralamasında Kastamonu Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında 543. sırada, Türkiye üniversiteleri arasında ise 43. sırada yer aldı.

Üniversitemiz, 6 ana başlıktan oluşan sıralamada Yapı ve Altyapı 800 puan, Enerji ve İklim Değişikliği 725 puan,  Atıklar 675 Puan, Su 500 puan, Ulaşım 1025 puan, Eğitim ve Araştırmadan 1125 puan alan toplamda 4850 puan aldı.