“Turizm İşletmelerinde Başarılı Bir Ağırlama Deneyimi İçin Etkileşimli Yaklaşım” Eğitimi Tamamlandı
Tabiat turizminde doğal turizm kaynaklarının yanı sıra at çiftlikleri, konaklama ve yeme-içme tesisleriyle de ön plana çıkan Kastamonu ilinin gözde ilçelerinden Daday’da bölgesel kalkınma ihtiyaçlarına yönelik olarak nitelikli iş gücü eğitimine katkı sağlayabilmek için Daday Kaymakamlığı ve Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği’nin destekleriyle Üniversitemiz Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Turizm İşletmelerinde Başarılı Bir Ağırlama Deneyimi İçin Etkileşimli Yaklaşım” eğitimi 12 Temmuz 2021 tarihinde Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleşti.
Eğitime üniversitemizden Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Çılgınoğlu, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan Güngör, Patent Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun, İnovatif Teknolojiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Tuba Külçe ve Öğr. Gör. İlknur Şahin; Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Hüsnü Gül, konaklama tesisi çalışanları, yeme-içme tesisi çalışanları, esnaflar, turizm sektörünün mevcut ve potansiyel yatırımcıları ile turizm sektöründe kariyer yapmak isteyen vatandaşlar, altı işletme ve bir sivil toplum kuruluşu olmak üzere toplam 15 kişi katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan Güngör bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesi kapsamında Kastamonu Üniversitesi’nin üzerine yüklenen misyon doğrultusunda yürütülen çalışmalardan bahsederek bu süreçte Kastamonu Üniversitesi’nde bulunan akademik birikimin yerel halka aktarılması sürecinde hem kamu kurumları hem özel sektör kuruluşları hem de sivil toplum kuruluşlarının desteklerinin öneminden bahsetti ve bölgedeki tüm paydaşları bu misyon doğrultusunda işbirliğine davet etti.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Hakkı Çılgınoğlu konuşmalarında Kastamonu’nun ve ilçelerinin kalkınmasında lokomotif sektör olarak turizmin öneminden ve Kastamonu Üniversitesi’nin tabiat turizmi sahasında hem hâlihazırda yürütülen hem de yürütülmesi planlanan bölgesel kalkınma odaklı projelerinden bahsetti. Üniversitenin temel amaçlarından birisinin de yerel ve bölgesel istihdama katkı sağlamak olduğunu hatırlatan Çılgınoğlu, bu bağlamda yörede nitelikli ve sertifikalı işgücü potansiyelinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.
Son olarak söz olan Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Hüsnü Gül ise düzenlenen eğitim için Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğüne teşekkür ederek, bölgesel kalkınma hedefinde üniversitenin daima destekçisi olacaklarını belirtti.
Turizm Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu tarafından verilen eğitimde katılımcılara kamusal ve toplumsal yaşamda sosyal davranış kuralları ile turizm işletmelerinde başarılı bir ağırlama deneyimi için uygulanabilecek yöntemler hakkında bilgiler verildi.
Eğitim programının ardından katılımcılara teşekkür edilerek, katılım belgeleri takdim edildi.