Temel Düzey Girişimcilik Programı Tamamlandı

Üniversitemizde Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, Kastamonu Teknokent A.Ş Kuluçka Merkezi’nde yapılandırılan Girişim Vadisi markalı Girişim Geliştirme Programı’nın başlangıç aşaması olan Temel Düzey Girişimcilik Programı altıncı ve son haftası ile 28 Mayıs Cuma ve 29 Mayıs Cumartesi günleri yapılan eğitimler ile tamamlandı.

Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erol Tekin’in moderatörlüğünü yaptığı altıncı haftada birinci gün ilk olarak Orman Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, genç girişimci adayları ile “İş Planı Hazırlama” konulu derste buluştu. Dersin ardından, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sayın Hatice Çağlar tarafından üniversitemizin bütün öğrencilerinin erişimlerine açık olarak naklen paylaşılan “İş Arama Bulma ve CV Yazma Teknikleri” anlatıldı.

29 Mayıs Cumartesi günü ise Serbest Muhaesebeci Mali Müşavir Sayın Serdar Kulaksızoğlu, girişimci adaylarımız ile buluşarak “Ticari Hayata Giriş ve Şirketleşme” konusunu anlattı. Dersin ardından Reis Gıda Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Reis “Tarım ve Hayvancılık Alanında İnovasyon, Ar-Ge ve Dijitalleşme, Tarımsal Teknoloji ve Mekanizasyon Uygulamaları” adlı söyleşisini gerçekleştirdi.

Genç girişimci adaylarımız bugüne kadar;

Birinci hafta:

✦ Girişimcilikte Temel Kavramlar (Kastamonu Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erol Tekin)
✦ Girişimcilik Ruhu (Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün)
✦ Girişimcilik Alanındaki Fon Kaynakları (KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Sayın Nevzat Erol)
✦ Doğru Proje Çağrısına Başvurmak (Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük)

İkinci hafta:

✦ Farkındalık, Etkili Karar Alma ve Problem Çözme Becerisi (Kurumsal ve Kişisel Yönetim Danışmanı Ertan Şimşek)
✦ Rektörümüz Girişimci Gençlerle Buluşuyor (Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal)
✦ Girişimcilikte İhtiyaç Analizi (Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybaba Hançerlioğulları)
✦ Başarının Sırrı (EGESYS Kurucu Ortağı Haluk Gökmen)

Üçüncü hafta:

✦ Pazar Analizi ve Pazar Değerleme (ASÜER Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer)
✦ Tekno-Girişimcilikte Başarı Yolculuğu (Canovate Grup Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür)
✦ Girişimcilikte Finansal Okur-Yazarlık (Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Ulusoy)
✦ Girişimcilik Dünyasında Fark Yaratmak (AlbarakaTech Global Genel Müdür Yardımcısı Hasan Laçin)

Dördüncü hafta:

✦ E-Ticareti Mutfağında Öğrenmek (E-Ticaret Mutfağı kurucusu Canan Bağkan)
✦ Sosyal Girişimcilik (Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gülerce)
✦ Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri (Kastamonu Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan Güngör)
✦ Girişimci Ruh Engel Tanımaz (Eğitimci-Yazar Halis Kuralay)

Beşinci hafta:

✦ İş Dünyasına Adım Atmak (Kastamonu Entegre A.Ş. Kastamonu Fabrika Direktörü Enüs Koç)
✦ Tabiat Turizmi Alanında Tematik Girişimcilik (Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Burhan Sevim)
✦ Ormancılık Alanında Tematik Girişimcilik (Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Tor)
✦ İş Fikri Olgunlaştırma (Kastamonu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı)
✦ İş Fikrini Yeniliklerle Beslemek (House of Human Kurucu Ortağı Nuri Murat Avcı)

Altıncı hafta:

✦ İş Planı Hazırlama (Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alperen Kaymakcı)
✦ İş Arama Bulma ve CV Yazma Teknikleri (İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Hatice Çağlar)
✦ Ticari Hayata Giriş ve Şirketleşme (Serbest Muhaesebeci Mali Müşavir Serdar Kulaksızoğlu)
✦ Tarım ve Hayvancılık Alanında İnovasyon, Ar-Ge ve Dijitalleşme, Tarımsal Teknoloji ve Mekanizasyon Uygulamaları (Reis Gıda Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis)

derslerine ve söyleşilerine katıldılar.