Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı (YL) (77 Adet)
Tez No | Yazar | Yıl | Tez Adı (Orijinal/Çeviri) | Tez Türü | Konu |
---|---|---|---|---|---|
850032 | AHMET MECİD VERGÜL | 2024 | Türkiye’de Hristiyan kültür mirasının haritalandırılması Mapping the Christian cultural heritage in Türkiye |
Yüksek Lisans | Din = Religion ; Turizm = Tourism |
871263 | TOGHRUL HUSEYNOV | 2024 | Türk dünyası ülkelerinde UNESCO kapsamına giren kültürel varlıkların incelenmesi Examination of cultural assets in the Turkic world countries covered by UNESCO |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
807603 | TURGAY EKİCİ | 2023 | Konaklama ve seyahat hizmetleri meslek alanı kalfalık/ustalık beceri sınavlarının değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik öneriler Accommodation and travel services professional evaluation of foreign/master skill exams and suggestions for improvement |
Yüksek Lisans | Eğitim ve Öğretim = Education and Training ; Turizm = Tourism |
781433 | YAVUZ SELİM DENİZ | 2023 | UNESCO’nun anma ve kutlama faaliyetlerinin kültür ve inanç turizminin geliştirilmesine etkisi: 2021 Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran-ı Veli ve Yunus Emre anma yılı örneği UNESCO’s commemorative and celebratory activities influence the development of cultur and religious tourism: 2021 example of Haji Bektash Veli, Ahi Evran Veli and Yunus Emre anniversary year |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
830232 | FATMA ELA ALKUTAY | 2023 | İstanbul’da Yahudi mirası rotası Jew’s heritage route in Istanbul |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
840345 | NURCAN GÜNEŞ | 2023 | Corona virüs salgınının turizm talebine etkileri: Seferihisar örneği The effects of the Corona virus output on tourism demand- Seferihisar case |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
840333 | ÜLKÜ MİNE ÖNEK | 2023 | Ulusal düzeyde bilinirliği olan yemeklerin siyez ile yeniden yorumlanması Reinterpretation of nationally known dishes with einkorn |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
840329 | ILHAM HUSEYNZADE | 2023 | Konaklama işletmelerinin sosyal medya kullanımı ve dijital pazarlama stratejileri Social media usage and digital marketing strategies of accommodation businesses |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
796126 | BURCU KULAOĞLU | 2023 | Kastamonu ili yöresel yemeklerinin bilinirliği üzerine kuşaklar arasındaki farklılıkların belirlenmesi Determinig the differences between generations on awareness of local dishes in Kastamonu |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
735834 | KURTULUŞ TUNCER | 2022 | Lise düzeyinde mesleki turizm eğitimi ve işletmelerde beceri eğitimi yapan öğrencilerin yeterlilikleri Vocational tourism education at high school level and competencies of students doing skills training in businesses |
Yüksek Lisans | Eğitim ve Öğretim = Education and Training ; Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
718717 | CELİL KALAYCI | 2022 | Helal konseptli otellerde sunulan animasyon hizmetlerinin müşteri memnuniyetine etkisi The effect of animation services offered at halal concept hotels on customer satisfaction |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
722020 | AYŞE DEMİR | 2022 | Kastamonu’nun inanç turizmi açısından çekim gücü oluşturan değerlerinin araştırılması ve sınıflandırılması Research and classification of Kastamonu attractive values for faith tourism |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
718728 | CİHAN TANE | 2022 | Geleneksel kızak sporunun turizme kazandırılması Bringing the traditional sled sport to tourism |
Yüksek Lisans | Spor = Sports ; Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
730396 | HUSEYN HAJIZADA | 2022 | Konaklama endüstrisindeki teknolojik gelişmelerin müşteri memnuniyetine etkisi The effect of technological developments in the hospitality industry on customer satisfaction |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
737142 | ALİ ŞENGÜL | 2022 | Kültürel mirasın turizme yönelik kullanılmasında turizm paydaşlarının algı ve görüşleri: Yozgat örneği Perceptions and opinions of tourism stakeholders in the use of cultural heritage for tourism: The case of Yozgat |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
761927 | HİLAL ŞAHİN | 2022 | Kastamonu doğal mirasının turizm potansiyeli ve sürdürülebilir doğa turizmi için bir yol haritası Tourism potential of kastamonu natural heritage and a roadmap for sustainable nature tourism |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
735194 | OĞUZ ÇAM | 2022 | Turistlerin israf eğilimlerine ilişkin yönetici algıları Executive perceptions of tourists regarding the waste tendencies |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
762079 | IRYNA YAZGAN | 2022 | Konaklama işletmelerinde çalışan işgörenlerin yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi Development of foreign language skills among employees of hospitality enterprises |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
762574 | HATİCE MURAD | 2022 | Tarihten günümüze hac kavramı: Benzerlikler ve farklılıklar The concept to hajj from history to the present: Similarities and differences |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
762499 | EBRU AKAY | 2022 | Kırşehir ilinin somut ve somut olmayan kültürel mirasının kültür turizmi kapsamında değerlendirilmesi Evaluation of the tangible and intangible cultural heritage of Kırşehir province within the scope of cultural tourism |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
762133 | CENGİZ ÇELİK | 2022 | Restoran atmosferinin yiyecek deneyimine etkisi Amasra’da faaliyet gösteren balık restoranları üzerine bir araştırma The effect of restaurant atmosphere on food experience a study on fish restaurants operating in Amasra |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
781423 | ÖZGE KORKMAZ | 2022 | Dünyada glamping turizmi gelişimi ve tabiat turizmi kapsamında Kastamonu için bir model önerisi Development of glamping tourism in the world and a model proposal for Kastamonu within the scope of natural tourism |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
796125 | ŞİRİN TİLİM | 2022 | Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin gönüllü turizm elçisi olma eğilimlerinin ölçülmesi: Bir model önerisi Measuring the tendencies of Kastamonu University students to be volunteer tourism ambassador: A model proposal |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
771393 | RAVZANUR DOĞAN | 2022 | Turizm destinasyonlarının ve inanç turizminin geliştirilmesinde etkili olan unsurların ölçülmesi Kastamonu örneği Measurement of tourism destinations and factors that are influential in the development of faith tourism |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
733209 | ZÜREF ENVER | 2022 | Okul öncesi ve ilköğretim döneminde turizm eğitimi için bir öneri A recommendation for tourism education in pre-school and primary school period |
Yüksek Lisans | Eğitim ve Öğretim = Education and Training ; Turizm = Tourism |
668936 | ERCAN KANBUR | 2021 | A ve B kişilik tiplerinin hüzün turizmi deneyimlerine etkisi: Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi The effect of A and B personality types on dark tourism experiences: Historical Sinop Prison Museum |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
667647 | BÜŞRA ÜSTER | 2021 | Turistlerin yeşil otel tutum ve niyetlerinde çevresel kaygılar, davranışsal inançlar ve öznel normların etkisi The effect of environmental concerns, behavioral beliefs and special norms on the attitude and intention of a green hotel of tourists |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
717285 | BURCU ŞEVKLİ | 2021 | Covid-19 sürecinde planlı davranış teorisi kapsamında yiyecek-içecek işletmelerine gitme niyetinde kaygı bozukluğunun moderatör rolü The moderator role of anxiety disorder in the intention to go to food and bavarage operations with in the scope of the planned behavioral theory during covid-19 |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
681759 | MURAT YILDIZ | 2021 | Zincir otel işletmeleri sadakat programlarına yönelik katılımcı gözleme dayalı örnek olay incelemesi Case study based on participant observation for chain hotel enterprises loyalty program |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
705276 | OĞUZHAN ULU | 2021 | Kastamonu ilinin üçüncü yaş turizmi potansiyelinin tespiti ve değerlendirilmesi Determining and evaluating the third age tourism potential of Kastamonu province |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
687195 | GÖKCE ODACI | 2021 | Gastronomi bölümünde okuyan kadın öğrencilerin kariyer beklentileri ve aşçılık mesleğine yönelik tutumları arasındaki ilişki Relationship between career expectations and attitudes towards the culinary profession of female students studying in gastronomy department |
Yüksek Lisans | Gastronomi ve Mutfak Sanatları = Gastronomy and Culinary Arts |
728832 | GİZEM ERÇOLAK | 2021 | Anadolu’da görülen aziz/azizeler ve rehber anlatımındaki yerleri The saints in Anatolia and their place in the guide narration |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
656591 | EMEL YÜKSEL | 2021 | Engelli turizm açısından destinasyon uygunluğunun değerlendirilmesi: Kastamonu örneği Assessment of fitness to the goal in terms of disabled tourism: Kastamonu example |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
657984 | NUH KAVALCIOĞLU | 2021 | Etkinlik turizmi kapsamında atlı etnospor faaliyetlerinin toplumsal aidiyet yönünden değerlendirilmesi: Türkiye-Kazakistan karşılaştırması Equestrian etnospor annual evaluation terms of belonging under the social events tourism: Turkey comparison of Kazakhstan |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
701865 | FATMA BÖLÜKBAŞ | 2021 | Şehir markası yaratma süreci ve Kastamonu şehir markası için bir model önerisi City brand creation proces and a model proposal for Kastamonu city brand |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
681436 | COŞKUN KARA | 2021 | Kastamonu yürüyüş rotalarının belirlenmesi ve haritalandırılması üzerine bir araştırma Kastamonu walking routes a research on determination and mapping |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
697486 | ORHAN CANBULAT | 2021 | Hekimlerin turistik davranışlarında sosyal medya etkisi Social media’s effect on doctors touristic behaviours |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
687131 | HASİBE HATUNOĞLU | 2021 | Adana’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında ‘Gastronomi Kenti’ olabilirliğine ilişkin paydaş görüşleri ve geleceğe yönelik öneriler Stakeholder opinions on the possibility of Adana being a ‘City of Gastronomy’ in The UNESCO Creative Cities Network and suggestions for the future |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
657973 | MERAL SEZER | 2021 | Yöresel ve ekolojik ürünlerin turizm pazarlamasında kullanılması: Kastamonu Siyez ürünleri örneği Use of local and ecological products in tourism marketing: Example of Kastamonu einkorn products |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
687149 | SUAT UGAR | 2021 | Gençlik ve Spor Bakanlığı kamp uygulamalarının kampçıların öz- farkındalık ve sosyal becerilerine yönelik etkisini inceleme: Doğa kampları örneği Examining the effects of the ministry of youth and sports camp practices on campers’ self-awareness and social skills: Example of nature camps |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
655050 | RANA GÜMÜŞ | 2020 | Çankırı ilinin somut olmayan kültürel mirası Intangible cultural heritage of Çankırı province |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
637899 | RAMAZAN YAŞAR | 2020 | Konaklama işletmelerinde dijital yıldız standardizasyonu önerisi Digital star standardization proposal in hospitality industry |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
627929 | NAGEHAN BÜYÜKMEHMETOĞLU | 2020 | Yöresel mutfak ve gıdaların turistik ürün olarak pazarlanması: Kastamonu örneği Marketing of local kitchen and food as touristic product: Case of Kastamonu |
Yüksek Lisans | Gastronomi ve Mutfak Sanatları = Gastronomy and Culinary Arts ; Turizm = Tourism |
620114 | HAMİTCAN SÖNMEZ | 2020 | Türk dünyası ülkelerinde ortak bir turizm portalı model önerisi Proposal of a common tourism portal model in Turkic world countries |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
628622 | SİBEL KÖZ | 2020 | Rehber akademisyenlerin rehberlikten akademiye geçme motivasyonları ve iş doyumu Job satisfaction of guide academics and their motivation behind the move from guidance to academic life |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
647287 | ŞİLAN DAĞDELEN | 2020 | UNESCO yaratıcı şehirler ağı gastro-turist profilinin belirlenmesi: Gaziantep ve Hatay ili örneği UNESCO creative cities network determination of gastro-tourist profile: The case of Gaziantep and Hatay province |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
628624 | BURAK KARAÇOR | 2020 | Konaklama işletmelerinde kullanılan sertifikasyonların sürdürülebilir turizme etkisi The effect of certifications used in accommodation businesses on sustainable |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
637931 | LAMYA LATIFI | 2020 | Unutulmaz yöresel yiyecek içecek deneyimlerinin gastro-turistlerin destinasyon aidiyetleri üzerine etkisi: Marakeş örneği The effect of memorable local food and beverage experiences on the destination attachment of gastro tourists: The case of Marrakech |
Yüksek Lisans | Gastronomi ve Mutfak Sanatları = Gastronomy and Culinary Arts ; Turizm = Tourism |
649572 | TUĞBA DİLSİZ | 2020 | Gastronomi turizminde Türkiye peynirleri: İstanbul Peynir Festivali Gastronomy tourism in Turkey cheese: Cheese Festival Istanbul |
Yüksek Lisans | Gastronomi ve Mutfak Sanatları = Gastronomy and Culinary Arts ; Turizm = Tourism |
628143 | ŞÜKRAN BUSE KARASET | 2020 | Türk kadın gezginlerin karşılaştıkları problemler The problems of Turkish women travellers |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
627534 | FATİH EKERİM | 2020 | Türkiye gastronomi rotaları ve haritalandırılması Turkey gastronomy routes and mapping |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
652952 | FİLİZ EMEKSİZ | 2020 | Çocuk animasyon etkinliklerinin tatil oteli seçimi üzerindeki etkisi The effect of children animation activities on hotel selection |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
628771 | SHERZOD NORBAEV | 2020 | İpek Yolu’nda inanç turizmi: Türkiye’den Özbekistan’a Faith tourism in the Sillk Road: From Turkey to Uzbekistan |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
657070 | PARVIN GULUZADA | 2020 | Azerbaycan sağlık turizmi potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik öneriler Recommendations for assessing the health tourism potential of Azerbaijan |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
625346 | SİNAN TERZİ | 2020 | İnanç turizmi kapsamında destinasyon imajı: Trabzon ili örneği Destination image in the scope of faith tourism: The case of Trabzon city |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
566888 | YASİN ÇETİNKAYA | 2019 | İnanç turizmi destinasyonu olarak Kastamonu Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli örneği Kastamonu as the destination of faith tourism: The example of Hz.Pir Şeyh Şaban Veli |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
588379 | YASİN MÜCAHİT TEKİN | 2019 | Tasavvuf kültüründe Şeyh Şaban-ı Veli’nin yeri ve önemi, Kastamonu inanç turizmine katkısı The importance of Sheikh Shaban-i Veli in sufi culture and his contribution to Kastamonu faith touri̇sm |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
587324 | HANİFE ÖZCAN | 2019 | Daday’ın sakin şehir üyelik potansiyeli Slow city membership possibility of Daday |
Yüksek Lisans | Kamu Yönetimi = Public Administration ; Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
545082 | SHADİYAM GOZHALIMOVA | 2019 | Turizm fakültesi öğrencilerinin Rusça öğrenmeye karşı tutumları Attitudes of students of tourism faculty towards learning Russian |
Yüksek Lisans | Eğitim ve Öğretim = Education and Training ; Turizm = Tourism |
570257 | BURCU ŞENER YALDIZ | 2019 | Konaklama öğretmenlerinin özel eğitim alanı ile ilgili yaşadıkları güçlüklerin belirlenmesi ve kat hizmetleri eğitim modülü önerisi Identification of difficulties about special education of accommodation teachers and proposal of housekeeping training modul |
Yüksek Lisans | Eğitim ve Öğretim = Education and Training ; Turizm = Tourism |
551621 | KARLYGASH SARTAYEVA | 2019 | İpek Yolu’ndaki kültürel mirasın dünya turizmine katkıları: Kazakistan örneği Contributions of Silk Road to cultural heritage in world tourism: Kazakhstan sample |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
593113 | BEKİR YÜKSEL | 2019 | Konaklama işletmelerinde kamu denetimi- TR82 bölgesi örneği Public inspection of accommodation establishments: TR82 region example |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
546599 | EDA TECİMEN | 2019 | Algılanan destinasyon imajının tekrar ziyaret ve tavsiye üzerine etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı örneği The effect of perceived destination image on revisit and reccommendation: The case of Ilgaz Mountain National |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
587405 | YUSUF ZİYA KOÇ | 2019 | Türkiye’deki terör olaylarının (1996-2018) turizm talebi üzerindeki olumsuz etkileri The negative effects of terror attacks in Turkey (1996-2018) on tourism demand |
Yüksek Lisans | Kamu Yönetimi = Public Administration ; Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
570734 | SADİ AYDIN | 2019 | Turistik destinasyonlardaki simge mekânların fotoğraflanma nedenleri üzerine bir araştırma Kastamonu örneği A research on the causes of photography of landmarks in touristic destinations the case of Kastamonu |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
570592 | KARDELEN ALPASLAN | 2019 | Yöresel yemeklerde moleküler gastronomi kullanımı The use of molecular gastronomy in local food |
Yüksek Lisans | Beslenme ve Diyetetik = Nutrition and Dietetics ; Turizm = Tourism |
566527 | ÖZLEM ALBAN | 2019 | Turizmde yeni ürün geliştirme stratejileri: Kastamonu örneği New product development strategies in tourism: Case of Kastamonu |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
558641 | GULAIYM KATAGAN KYZY | 2019 | Kırgızistan’da turistik ürün çeşitlendirilmesi ve pazarlanması Tourist product diversification and marketing in Kyrgyzstan |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
538523 | ŞENOL KARABALTAOĞLU | 2019 | İnanç turizmi destinasyonlarının yönetimi: Kastamonu Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli örneği The management of faith tourism destinations: Kastamonu example of Hz. Pir Seyh Saban-i Veli |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
537639 | SENEM DUMAN | 2019 | Kastamonu’ya gelen kayak turistlerinin coğrafi işaretli ürün algısı Geographical marked product perception of ski tourists visiting kastamonu |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
545719 | DARIGÜL ABDUMAMATOVA | 2019 | Kırgızistan’ın somut olmayan kültürel mirasının turistik ürün olarak pazarlanması Marketing of non-integrated cultural heritage of Kyrgyzstan as a touristic product |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
570402 | HASRET POYRAZ | 2019 | Kastamonu turizm destinasyonun pazarlanması: Arap turizm pazarı örneği Marketing of Kastamonu tourism destination area: Arab tourism market instance |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
588452 | ÇAĞATAY KAYA | 2019 | Jeotermal kaynakların turizmde değerlendirilmesi, Kırşehir üzerine bir araştırma Evaluation of geothermal resources in tourism, a research on Kırşehir |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
564710 | ELİF NUR İREM DURMUŞ | 2019 | UNESCO geçici listesine alınan kasaba köyü Mahmutbey Camii ve Kastamonu turizmine yönelik değerlendirmeler Evaluations towards kasaba villlage Mahmutbey Mosque UNESCO tentative list and Kastamonu tourism |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |
551102 | YUSUF ÖZSOY | 2019 | Somut olmayan kültürel mirasın turizm alanında Değerlendirilmesi: Gazipaşa örneği Evaluation of intangible cultural heritage in tourism: Gazipaşa sample |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
555822 | MUSTAFA TAYLAN DAĞISTAN | 2019 | Destinasyon imajınıın ve ziyaretçi memnuniyetinin destinasyon aidiyeti üzerine etkisi Thesis the effect of destination image and visitor satisfaction on destination attachment |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism ; İşletme = Business Administration |
570621 | BURCU TÜTÜNCÜ | 2019 | Likya Yolu’nu yürüyen turistlerin memnuniyet düzeyi Satisfaction level of the tourists walking the Lycian Way |
Yüksek Lisans | Turizm = Tourism |