Kastamonu Üniversitesi Mezunlarından Orman Teşkilatına Yeni Katılım

Bölgesel Kalkınma ve Misyon Farklılaşma projesi kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisas üniversitesi olan Üniversitemiz, Orman teşkilatına yetiştirdiği teknik personelle destek olmaya devam ediyor.

Üniversitemiz; 1150 kişilik orman mühendisi alımında 79 kişi ile 11 üniversite arasında 6. sırada yer alırken, 2700 kişilik orman muhafaza memuru alımında 203 kişi ile 42 üniversite arasından 3. sırada yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal yaptığı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanlığınca ataması yapılan orman mühendisi ve orman muhafaza memurlarının önemli bir kısmının Kastamonu Üniversitesi mezunu olduğunu ifade etti. Bu başarıda hem teorik hem de uygulamalı eğitimler yaparak büyük fedakârlıklarda bulunan ve önemli bir paya sahip olan akademik personele teşekkür ederek başarının artarak devam etmesi temennisinde bulunurken, yeni görevlerine tayin olan personele de başarılar diledi.