İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İş Birliği Toplantısı Düzenlendi

28 Nisan 2022 tarihinde Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Uğur Ertop ve Ümit Uçar, üniversitemizi ziyaret ettiler. Rektörlük toplantı salonunda İl Müdürlüğünden gelen heyeti Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcısı Porf. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Teknokent A.Ş. ve KÜ TTO A.Ş. Genel Müdürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Mahmut Gür, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Müge Hendek Ertop ve Dr. Öğr. Üyesi Fırat Sefaoğlu, Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Nurcan Yiğit ve Arş. Gör. Dr. Ayşe Öztürk Pulatoğlu, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. İlknur Şahin, Öğr. Gör. Tuba Külçe, Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun ve Öğr. Gör. Berkan Güngör karşıladılar.

Toplantıda tıbbi aromatik bitkilerin ve defnenin ekonomiye kazandırılması, tıbbi aromatik bitki ve defne girişimcilerine sağlanacak destekler öncelikli olarak ele alındı. Akabinde Kastamonu’daki arıcılara verilmesi planlanan uygulamalı eğitimler gündeme getirildi, kestane balı ve bal ormanları hakkında yapılabilecek ortak çalışmalar görüşüldü. Üniversitemizin ihtisaslaşma sahasıyla ilgili olarak yapılabilecek bitkisel üretimler, flora tespitleri, orman meyveleri ve markalaşma konuları da toplantıda ele alınan konular arasındaydı. Son olarak iki kurum arasında ortak bir çalışma grubu ve takvimi oluşturulması kararlaştırıldı.