İhtisaslaşmada Önemli Bir Çalışma; Kastamonu Turist Profili & Memnuniyeti Araştırması

Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisaslaşan Üniversitemizin Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Canan TANRISEVER ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin PAMUKÇU tarafından hazırlanan “Kastamonu Turist Profili & Memnuniyeti Araştırması” kitabı yayınlandı. Toplam 86 sayfadan oluşan çalışma, Kastamonu Valiliği koordinasyonunda ve ilgili tüm paydaşların katkılarıyla yürütülen Kastamonu Turizm Eylem Planı (2018-2021) kısa vadeli eylemleri arasında yer alan “Mevcut turist ve ziyaretçilerin beklenti/memnuniyetlerinin ölçülmesi” eylemi kapsamında Üniversitesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirildi.

“Kastamonu Turizm Eylem Planı” tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile ülkemizin en önemli illerinden biri olan Kastamonu’nun bu değerlerinin turizme kazandırılması amacıyla Kastamonu Valiliği koordinasyonunda ildeki ilgili tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımlarıyla oluşturulan örnek bir yönetişim modeli ile hazırlanmış olup, bu kapsamda üniversitemiz de bu model içerisindeki etkin rolünü sürdürmeye devam etmektedir.

Öğretim üyelerimizi yaptıkları bu değerli çalışma için tebrik eder başarılarının devamını dileriz.