İhtisaslaşma Alanında Üniversitemizin TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Projesi Kabul Edildi

TÜBİTAK 1002 – Hızlı Destek Programı kapsamında Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Ayşe Öztürk Pulatoğlu’nun yürütücü, Doç. Dr. Nurcan Yiğit, Doç. Dr. Hakan Şevik ve Arş. Gör. Dr. Kaan Işıkaralar’ın araştırmacı olduğu “Ağır Metal Kirliliğinin Değişiminin İzlenmesinde Biyomonitör Olarak Kullanılabilecek Uygun Türlerin Belirlenmesi” başlıklı proje destek almaya hak kazandı.

Böylece Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz projelerine bir yenisi daha eklendi.

TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen bu proje ile Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan Zonguldak İli Çaycuma İlçesinde doğal olarak yayılış gösteren ve organize sanayi bölgesi civarında bulunan kayın gürgen, meşe ve ıhlamur türleri ağaçlarının yıllık halkalarında bulunan bazı ağır metal konsantrasyonlarındaki yıllık değişimleri belirlenecek, ağır metal kirliliğinin azaltılmasına yönelik tedbirler önerilecektir.

Öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.