TÜBİTAK 1002 – Hızlı Destek Programı kapsamında Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem ÖZER GENÇ’in yürütücü, Prof. Dr. Burak ARICAK ve Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ’ın araştırmacı olduğu “Ormancılıkta Bölmeden Çıkarma Çalışmalarının Meşcere Tipi ve Eğimi Dikkate Alarak Toprak Solunumu Üzerine Olan Etkilerinin Belirlenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından kabul edilerek, destek almaya hak kazandı.

Böylece Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz projelerine bir yenisi daha eklendi.

TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen bu proje ile Kastamonu- Karadere bölgesinde farklı sürütme yöntemleri ile bölmeden çıkarma çalışmalarında oluşacak toprak sıkışıklığı ve buna bağlı olarak toprak solunumunda meydana gelecek değişimlerin belirlenmesi hedeflenmiştir. Proje ülkemiz ormancılığı için çevreye duyarlı ormancılık operasyonlarının uygulamalarına katkı sağlayacaktır.

Öğretim elemanımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.