Birinci Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali Düzenlendi

Üniversitemizin de ana paydaşlarından olduğu Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali Araç İlçemizin Fındıklı ve Gölcük Yaylalarında yaklaşık 3000 kişilik bir katılımla gerçekleştirildi. Kastamonu Valimiz Sayın Avni ÇAKIR’ın açılışını yaptığı festivalde Araç Belediye Başkanı Sayın Satılmış SARIKAYA ve Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN’in konuşmalarını takiben Valimiz Sayın Avni ÇAKIR, Festivale ilişkin görüş ve beklentilerinin yanı sıra takdirlerini de ifade etti. Festivali Kastamonu ilinden katılanların yanı sıra il dışından gelen vatandaşlar, Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve kıymetli basın mensuplarımız da yakın ilgiyle takip etti. Festivale Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İhtisaslaşma Koordinatörümüz Prof. Dr. Sayın Ömer KÜÇÜK de katılım gösterdi. Birçok yiyecek ve içecek standında yöresel Gastronomi ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Halk oyunları gösterileri, danslar, yarışmalar ve daha birçok etkinliğin gerçekleştirildiği festivalin ilk gününde gözlenen şaşırtıcı derecedeki yoğun katılım festivalin giderek artan bir kalabalık ve coşkuyla devam edeceği konusunda umut ve güven verdi.