Araç İlçesi ve Yaylalarına Uygulamalı Ders Gezisi

17.10.2022 Pazartesi sabahı saat 8:30’da başlayan uygulama gezisi kapsamında şehir merkezinde Araç ilçesi Şehit ve Gaziler Müzesi, Araç Belediye Müzesi, Araç Kalesi, 600 yıllık Kötürüm Beyazıt Camii ve Roma dönemine ait Araç Belediyesi Vakıflar Hamamı ziyaret edildi. Araç Belediye Başkanlığı’nın öğrencilerimize ikram ettiği öğle yemeğinde öğrencilerimiz yöresel ürünlerin ve coğrafi işaretli Göce Çorbasını tatma imkanı buldular. Uygulama gezisinin 2. bölümünde ise; 17 km uzaklıktaki Sıragömü, Fındıklı, Gölcük Yaylaları ve İntaş Mağarası ziyaret edildi. Bu rotada öğrencilerimize flora ve fauna, bölgedeki korunan alanlar, yaban hayatı sahaları, Sepetçioğlu Devlet Avlağı, İntaş Mağara’sının tarihi geçmişi ve bölgenin coğrafi özellikleri konularında detaylı anlatım yapıldı.

Son olarak Araç ilçesi Elele Kadın Kooperatifi ziyaret edilerek ikram edilen çay eşliğinde kooperatifin kuruluş amacı ve ürettikleri ürünler hakkında bilgi alındı. Uygulama dersi gezisinde emeği geçen Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü’ müze , Öğretim Görevlisi Hikmet HABERAL ve Öğretim Görevlisi Serap BALCI hocalarımıza, Araç Belediye Başkanlığı’na ve Elele Kadın Kooperatifi’ne teşekkür ederiz.